Όχι στις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό

0
144

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στον καταυλισμό της πόλης Τζενίν και σε άλλες πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ο απολογισμός αυτής της επίθεσης ήταν 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και μία γυναίκα 60 ετών, γεγονός που δείχνει ότι σκοπός των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής δεν ήταν να χτυπήσουν παλαιστινιακούς θύλακες αντίστασης, σύμφωνα με τις πάγιες δηλώσεις τους, αλλά να δολοφονήσουν όποιον βρισκόταν στο πέρασμά τους, τακτική που αποδεικνύεται από τα δακρυγόνα που έριξαν σκόπιμα στην παιδιατρική κλινική της Τζενίν.

Στις άμεσες και δυναμικές αντιδράσεις των Παλαιστινίων η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε με αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την αρχή της νέας χρονιάς οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν δολοφονήσει 24 Παλαιστίνιους μεταξύ αυτών και παιδιά. Γι’ αυτές τις δολοφονίες, οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοι του Ισραήλ, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχουν κάνει καμία δήλωση καταδίκης. Συνεχίζουν τις συστάσεις τους για αυτοσυγκράτηση και των δύο μερών αλλά την ίδια στιγμή στηρίζουν με όλα τα μέσα, οικονομικά και πολιτικά, το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα συνεχίσει να καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη βάρβαρη, δολοφονική και επεκτατική πολιτική του Ισραήλ και να στέκεται αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.