«Όχι» από ΝΔ στο αίτημα Ράμμου για ενημέρωση της Βουλής σχετικά με τις παρακολουθήσεις – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

0
61
«Όχι»-από-ΝΔ-στο-αίτημα-Ράμμου-για-ενημέρωση-της-Βουλής-σχετικά-με-τις-παρακολουθήσεις-–-Αποχώρησε-ο-ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί

«Όχι» στο αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για τις ενέργειές του και τις αρμοδιότητες της Αρχής είπε η πλειοψηφία.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (όπου διεξάγεται για τις «υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ), η Νέα Δημοκρατία διά του προέδρου της Επιτροπής, Α. Μπούρα απέρριψε το αίτημα του κ. Ράμμου, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρούν κατόπιν έντασης.

«Λυπάμαι πολύ για όσα άκουσα. Δεν αναφέρομαι μόνο στις ανοίκειες επιθέσεις προς την Ανεξάρτητη Αρχή. Αναφέρομαι κυρίως στη δική σας απόφαση κ. Μπούρα. Διότι η απόφασή σας είναι ένα ακόμα βήμα συσκότισης του σκανδάλου», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος που στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράμμος σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ανέφερε: «Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κώστα Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί

 

Μετά από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε. Μετά την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ που ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών της, ο Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τον παρακρατικό του μηχανισμό.

πηγή ethnos.gr

Σούπερ μάρκετ: Αυξάνονται οι τιμές, μειώνονται οι ποσότητες- Τι συμβαίνει στα ράφια

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πέφτει η τιμή από την Πέμπτη