Ωρωπός 70χρονη: Τον αποτροπιασμό και την οργή της εξέφρασε η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία

0
63

Τον αποτροπιασμό και την οργή του εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, σχετικά με την είδηση της κακομεταχείρισης της 70χρονης γυναίκας από πλήρωμα ασθενοφόρου στον Ωρωπό.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, μέσα από επίσημη ανάρτηση του στο Facebook, εξέφρασε τον «αποτροπιασμό και την οργή» του για την κακομεταχείριση της άρρωστης ψυχικά 70χρονης γυναίκας στον Ωρωπό από πλήρωμα ασθενοφόρου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Την Κυριακή 5/3/2023 κυκλοφόρησε σε διαδικτυακούς ιστότοπους η φωτογραφία μιας 70χρονης γυναίκας με ψυχιατρικά προβλήματα να πλένεται γυμνή στην πυλωτή πολυκατοικίας από πλήρωμα ασθενοφόρου που ανήκε σε εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος Ωρωπού.

Ως ΔΣ της ΕΨΕ θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και την οργή μας για την συγκεκριμένη συμπεριφορά και να τονίσουμε για πολλοστή φορά ότι ο ψυχικά ασθενής δενδιαφέρει από τους υπόλοιπους ασθενείς και η όποια φροντίδα του θα πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Δήμο Ωρωπού να διερευνήσει το συμβάν προκειμένου να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες που αναλογούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας»

Διαβάστε επίσης=> Ωρωπός: «Φρίκη» με τις εικόνες κακομεταχείρησης ηλικιωμένης – Απολύεται με εντολή Πλεύρη ο ένας διασώστης