Χρυσαυγιτισμός: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει

0
258

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο θέμα. Ωστόσο βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα. Και η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως. Οι αντιρρήσεις που διατυπώνονται με αφορμή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να έλθει στην Βουλή διάταξη που θα αποκλείει από την εκλογική διαδικασία εγκληματικών οργανώσεων είναι απολύτως προσχηματικές. Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να απομακρυνθεί από το βεβαρημένο παρελθόν του. Και το ΠΑΣΟΚ έχει την δική του χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθεί για μια έστω φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επομένως δεν έχουν παρά να συνεισφέρουν στην τελική διαμόρφωση της διάταξης και να ψηφίσουν υπέρ της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, αφήνοντας κατά μέρος διάφορα φληναφήματα και συνωμοσιολογίες και δήθεν συνταγματικού περιεχομένου «ανησυχίες».

Το παρελθόν υπάρχει και είναι βεβαρημένο:

Στις 18 Μαΐου 2013, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα:

«Η Δημοκρατία δεν απειλείται μόνο από όσους είδαν φως και μπήκαν, από τους μισαλλόδοξους που έλεγαν πως είναι παιδιά των ηττημένων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και τώρα λένε ότι είναι τα παιδιά των νικητών του εμφυλίου, σπέρνοντας μίσος και διχασμό στη χώρα, αλλά και από αυτούς που την μετέτρεψαν, με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, σε δημοκρατία αλά καρτ. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που δεν έχουμε κίνδυνο να γυρίσουμε στο αλήστου μνήμης ”Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”, αλλά στο ”Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων”».

Κατά την γνώμη του δηλαδή, η Δημοκρατία δεν απειλείτο μόνο από την Χρυσή Αυγή, αλλά και από τα νόμιμα δημοκρατικά κόμματα της χώρας!

Δεν πρόκειται μόνο για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε τον Δεκέμβριο του 2014 την κυβέρνηση μαζί με τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Θυμίζω ότι στην τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, υπήρξαν 162 ναι και 138 παρών. Αλλά η κυβέρνηση έπεσε με πρόσχημα και όχημα την προεδρική εκλογή. Τότε, Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης και Μιχαλολιάκος ψήφισαν μαζί!

Υπάρχουν πολλά σ’ αυτήν την πορεία για τα οποία κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Μαζί και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2014, η Βουλή ψήφιζε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με τρεις ονομαστικές ψηφοφορίες για τα τρία κυριότερα άρθρα του.

Για το πρώτο άρθρο (δημόσια υποκίνηση ρατσιστικής βίας ή μίσους), ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή. Θυμάται κανείς ότι υπέρ ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών», την ώρα που η Χρυσή Αυγή ψήφιζε κατά; Κατά είχε ψηφίσει και το ΚΚΕ, επειδή κάθε τόσο εκφράζει τον φόβο μήπως… ξαναβρεθεί εκτός νόμου! Αδιανόητα πράγματα δηλαδή!

Για το δεύτερο άρθρο (κακόβουλη άρνηση Γενοκτονιών) ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν… ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή! Υπέρ ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και κάποιοι ανεξάρτητοι!

Για το τρίτο άρθρο (δίωξη δραστών των παραπάνω αξιόποινων πράξεων ακόμα και αν τα διαδικτυακά μέσα που χρησιμοποιούν βρίσκονται εκτός Ελλάδος), ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή. Υπέρ του άρθρου είχαν ταχθεί Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν «παρών». Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ψήφισαν κατά.

Ουδείς ορατός λόγος υπήρχε για να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά ή «παρών» για ζητήματα που άπτονται της ρατσιστικής βίας, του ρατσιστικού μίσους και των Γενοκτονιών.

Ουδείς ορατός λόγος υπήρχε να συμπλεύσει με την Χρυσή Αυγή, καταψηφίζοντας τα αυτονόητα.

Και, στο κάτω-κάτω της γραφής, και μόνο επειδή η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία όλοι είχαν κάθε λόγο να πάνε απέναντι.

Δυστυχώς, η λίστα των συμπλεύσεων και των συμπράξεων είναι μακριά.

Μαζί και στο δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο

Την περίοδο 2012 – 2014, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή είχαν συμπήξει το δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο. Μαζί στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, μαζί και στις ψηφοφορίες. Συναριθμούσαν τις ψήφους τους με κάθε ευκαιρία – από τα πιο καθημερινά ως το νομοσχέδιο για την Μικρή ΔΕΗ και τελικά την ανατροπή της κυβέρνησης.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα με χρονολογική σειρά – τα οποία πρέπει να λάβει υπόψη του ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη:

-10 Οκτωβρίου 2012. Η Χρυσή Αυγή (αλλά και οι ΑΝΕΛ) υπερψήφισαν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ (στο νομοσχέδιο για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που περιλάμβανε και την τροπολογία για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων) με την οποία προτεινόταν να χαριστούν όλα αδιακρίτως τα δάνεια.

-30 Οκτωβρίου 2012. Ψήφισαν όλοι μαζί υπέρ της κλήτευσης του Γ. Παπανδρέου για τη Λίστα Λαγκάρντ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

-29 Νοεμβρίου 2012. Υπερψήφισαν μαζί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο.

-10 Ιανουαρίου 2013. Ένσταση αντισυνταγματικότητας για το φορολογικό. Σηκώνονται μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ.

-2 Μαΐου 2013. Επίθεση του Χρυσαυγίτη Γερμενή κατά του τότε δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη για τα συσσίτια. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση με την οποία κρατά ίσες αποστάσεις.

-31 Ιουλίου 2013. Νομοσχέδιο για αυθαίρετα. Όχι από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ.

-10 Νοεμβρίου 2013. Πρόταση δυσπιστίας για την ΕΡΤ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρυσή Αυγή σπεύδει να δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει και ζητά να δοθεί η άδεια να ψηφίσουν και οι τρεις (τότε) κρατούμενοι του Κορυδαλλού. Κατά της κυβέρνησης ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ.

-27 Νοεμβρίου 2013. Ψηφοφορία για μείωση της τιμής των φαρμάκων. Η Χρυσή Αυγή αποχωρεί με τη Ζαρούλια να φωνάζει «είστε παράνομοι». Ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση λέγοντας ότι η ψηφοφορία είναι παράνομη, αντικανονιστική, αντισυνταγματική και αυθαίρετη. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν και το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών».

-28 Νοεμβρίου 2013. Τροπολογία για να δώσουν όλοι οι φοιτητές όλα τα μαθήματα που οφείλουν (για να περιοριστούν τα έξοδα των οικογενειών). Παρών από ΑΝΕΛ. Όχι από Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ.

-29 Νοεμβρίου 2013. ΠΝΠ για κατασχέσεις σε νυχτερινά μαγαζιά που χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ και για διενέργεια ελέγχων και κατά τα Σαββατοκύριακα και κατά τον Αύγουστο. Παρών από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ. Όχι από Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ.

-17 Δεκεμβρίου 2013. ΠΝΠ για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» (για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να δοθεί ασφαλιστική ενημερότητα). Όχι από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή.

-30 Μαρτίου 2014. Πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει «στηρίζουμε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ΚΚΕ (το τελευταίο με διαφοροποίηση επειδή δήλωνε αντίθετο με την συνολική πολιτική της κυβέρνησης).

-31 Μαρτίου 2014. Στην πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη που υποβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ ψηφίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή, κάποιοι από τους ΑΝΕΛ, ενώ απουσίαζαν οι υπόλοιποι των ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ.

«Δεν διαχωρίζουμε τους ψηφοφόρους»

-Μάιος 2014. Ευρωεκλογές, αλλά και περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Φωτιές ανάβουν οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες είναι ευπρόσδεκτες όλες οι ψήφοι στον δεύτερο γύρο. «Ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που την αποσπάμε από τον ναζισμό και τον φασισμό», δηλώνει ο Σκουρλέτης. «Δεν διαχωρίζουμε τους ψηφοφόρους», δηλώνει ο Ν. Παππάς με αποκλειστική του δήλωση στο iefimerida.gr.

«Διεκδικούμε μέχρι και την τελευταία ψήφο των πολιτών. Κάθε ψήφος κερδισμένη, είναι κέρδος για τη Δημοκρατία» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «η απεγνωσμένη προσπάθεια των μνημονιακών δυνάμεων να διασωθούν θα πέσει στο κενό». Δηλαδή δέχονταν ότι κάποιοι μπορούν με την ίδια άνεση να ψηφίζουν πότε την Χρυσή Αυγή και πότε τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αγκαλιά και στη «μάχη της ΔΕΗ»

-Ιούλιος 2014. Με αφορμή το νόμο για τη ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να ανοίξει η Βουλή (που είχε κλείσει για το καλοκαίρι και λειτουργούσαν ήδη τα θερινά τμήματα) προκειμένου να διεξαχθεί ψηφοφορία για προκήρυξη δημοψηφίσματος. Ως γνωστόν, η ψηφοφορία αυτή μπορούσε να γίνει μόνο στην Ολομέλεια και απαιτούσε τις ψήφους 120 βουλευτών. Αυτοί δεν υπήρχαν, εκτός και αν συναθροίζονταν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής.

Κάτι τέτοιο είχε γίνει αποδεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, που μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (26 Ιουλίου 2014), είπε επί λέξει: «Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη. Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη Δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή». Επομένως, συναριθμούσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στη Βουλή, στις 9 Ιουλίου 2014, επί του νομοσχεδίου για τη «Μικρή ΔΕΗ», ο κ. Τσίπρας είπε: «Οι βουλευτές που ζητούν να ανοίξει η Ολομέλεια για το θέμα του δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ είναι ήδη πολύ περισσότεροι από τους απαιτούμενους εκατόν είκοσι». (Άρα… συναριθμούσε της ψήφους της Χρυσής Αυγής).

ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή δεν ήθελαν ούτε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

-14 Οκτωβρίου 2014. Πανομοιότυπες ανακοινώσεις και δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής για την εξαγγελία της κυβέρνησης για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα». Ο τότε υπεύθυνος της ΕΚΚΕ Εργασίας, βουλευτής (και μετέπειτα υπουργός) Δ. Στρατούλης δηλώνει ότι «το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι η φτώχεια για όλο και περισσότερους», μιλώντας για «ψίχουλα κρατικής φιλανθρωπίας, για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές τους».

Και η Χρυσή Αυγή: «Το μόνο που πετυχαίνει η διαλυμένη συγκυβέρνηση με την ξενόδουλη πολιτική της είναι να εξαθλιώνει τους Έλληνες και να ερημώνει τη χώρα».

-Νοέμβριος 2014. Το ζήτημα της συναίνεσης μπαίνει στον δημόσιο διάλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια των στελεχών του αποκλείει κάθε τέτοια περίπτωση, υποστηρίζοντας πως ο μόνος λόγος για τον οποίο θα επισκεπτόταν ο κ. Τσίπρας τον κ. Σαμαρά ήταν για να του ζητήσει να παραιτηθεί. Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της ζητά να «τελειώσουν τα παραμύθια περί συναίνεσης».

-14 Νοεμβρίου 2014. Στις ονομαστικές ψηφοφορίες επί των τροπολογιών για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, υπέρ ψήφισαν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή ψήφισε «παρών» στην πρώτη και κατά στη δεύτερη.

-28 Νοεμβρίου 2014. Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λίγο πριν φύγει τα δίνει όλα στην τρόικα». Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής: «Σαμαράς και Βενιζέλος τα έδωσαν όλα στους τοκογλύφους»…

Πάλι ένωσαν τις ψήφους τους

-7 Δεκεμβρίου 2014. Μαζί καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό και την επομένη, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δηλαδή, και πάλι δέχονταν ευχαρίστως να συναθροίσουν τις ψήφους τους για τον προϋπολογισμό με αυτές της Χρυσής Αυγής ως πρόκριμα για την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

-Δεκέμβριος 2014. Καταψηφίζουν σε όλες τις ψηφοφορίες (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) την υποψηφιότητα Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντίθετα, την ίδια ώρα, ο Δήμας δήλωνε πως δεν επιθυμεί να εκλεγεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Προηγουμένως ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή απείχαν από τη συγκρότηση σε Σώμα της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Κυβέρνηση με στήριξη Χρυσής Αυγής

-29 Ιανουαρίου 2015. Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής: «Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής η επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα με ταυτόχρονη κατάργηση των προνομίων της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».

-28 Φεβρουαρίου 2015. Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο: «Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής η άμεση διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όσους έδεσαν τη χώρα με τα δεσμά των διεθνών τοκογλύφων».

-3 Μαρτίου 2015. Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα: «Η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει τα προτεινόμενα μέτρα κατά της φτώχειας, υπενθυμίζοντας ότι είναι το μοναδικό κόμμα που διέθεσε την κρατική του χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω συσσιτίων και με ποικίλες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης».

-4 Μαρτίου 2015. Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της αμφισβητεί ψηφισμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση νόμους, επειδή πολλές από αυτές τις διατάξεις… ψηφίστηκαν ενώ δεν είχε δοθεί άδεια από τις εισαγγελικές αρχές να προσέλθουν στις ψηφοφορίες οι βουλευτές της ΧΑ, με συνέπεια να ψηφιστούν με λιγότερες από 151 ψήφους!

Η Χρυσή Αυγή παραληρεί από ενθουσιασμό: «Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά»!

-8 Μαρτίου 2015. Απάντηση της Χρυσής Αυγής στον Βαρουφάκη που κάτι έχει ψελλίσει περί δημοψηφίσματος: «Το μεγάλο δημοψήφισμα ήταν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

-18 Μαρτίου 2015. Η πρόεδρος της Βουλής αποπειράται να επιβάλει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Την ονομαστική ψηφοφορία είχαν ζητήσει την προηγουμένη οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αλλά κατά την εκφώνηση των ονομάτων, απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος στους οποίους ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε απορρίψει το αίτημα για άδεια.

Μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η κ. Κωνσταντοπούλου επικαλούμενη το άρθρο 72 παράγραφος 1 του κανονισμού της Βουλής, που δίνει το δικαίωμα στον Πρόεδρο της Βουλής να αποφασίσει σε περίπτωση που το κρίνει αναγκαίο, ανακοίνωσε την απόφασή της να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία. Μπροστά στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η κ. Κωνσταντοπούλου υποχωρεί και η ψηφοφορία διεξάγεται με την κανονική διαδικασία.

Μαζί και στο «Όχι»

-28 Ιουνίου 2015. Την πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά στην πρόταση Γιουνκέρ υπερψηφίζουν στην Ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή. Καταψηφίζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. «Το ΟΧΙ θα είναι μια πράξη εθνικής υπερηφάνειας και ένας θρίαμβος», λέει ο Μιχαλολιάκος στη Real News.

Μαζί και στο Καστελόριζο

-5 Δεκεμβρίου 2016. Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος πραγματοποιεί επίσκεψη σε Ρω και Καστελόριζο, συνοδευόμενος από 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έναν των ΑΝΕΛ και τριών της Χρυσής Αυγής. Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής που προέρχονται από τα άλλα κόμματα αρνούνται να ακολουθήσουν. Η παρουσία Κασιδιάρη, Παππά και Αϊβατίδη προκαλεί σάλο.

-11 Δεκεμβρίου 2016. Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου στη «Βραδυνή της Κυριακής», σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, αλλά και ότι θα πρέπει να στηριχθεί η Χρυσή Αυγή από το πολιτικό σύστημα αν κάνει βήματα προς εκδημοκρατισμό.

Όπως είπε, «η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Μαζί και για τη Θάνου

-19 Δεκεμβρίου 2018. Η Βασιλική Θάνου διορίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Υπέρ του διορισμού τάσσονται ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή. Κατά δήλωσε η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι. Το ΚΚΕ δήλωσε παρών. Δεδομένου ότι επί της υποψηφιότητας Θάνου είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη προς την ΕΕ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αϊβατίδης σχολίασε πως «προξενεί κατάπληξη η επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην αρμόδια επίτροπο Ανταγωνισμού», προσθέτοντας πως «η επιστολή αυτή αποτελεί σοβαρή ένδειξη της διάθεσης της ΝΔ να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία»!

Αργότερα, στις αρχές Ιανουαρίου 2019, ο αρθρογράφος της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής «Εμπρός» Λευτέρης Πανούσης, γνωστός και από τις εμφανίσεις του στις διαδικτυακές εκπομπές της ναζιστικής οργάνωσης δίπλα στη διευθύντρια του «Εμπρός» και σύζυγο του Χρήστου Παππά, Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά, προσπαθεί να δικαιολογήσει την συγκεκριμένη απόφαση.

Αφού χαρακτηρίζει «βαριά και ασήκωτη πράξη» την υπερψήφιση της Θάνου, καθώς, όπως γράφει, με τον τρόπο αυτό «η Χρυσή Αυγή αποδέχεται τους μηχανισμούς του νεοφιλελεύθερου, κυνοβουλευτικού συμμοριτισμού», σπεύδει να εξηγήσει: «Όλοι μας ξέρουμε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι κατηγορούμενη για σοβαρότατο “αδίκημα”, που σηκώνει μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση (εγκληματική οργάνωση)… Αν εσάς σας είχαν τυλίξει στο σιδηρό πλέγμα μιας τέτοιας κατηγορίας τι θα κάνατε; Πόσο ήρωες θα είσαστε, όταν θα ξέρατε ότι ο δικαστής ετοιμάζεται να σας κατακρεουργήσει; Θα κάματε τη χάρη στην όποια αρχιδικαστίνα Θάνου, να την ψηφίσετε για πρόεδρο όπου αυτή γούσταρε για να μην έρθετε σε σύγκρουση με το δικαστικό κατεστημένο. Όταν μάλιστα από αυτά τα δικαστικά, παραδικαστικά, επιδικαστικά και καταδικαστικά κονκλάβια, κρεμόταν η ζωή σας;».

Δεδομένου ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, εκείνοι που πραγματικά θέλουν να αποκλείσουν τα εγκληματικά μορφώματα από τον Ναό της Δημοκρατίας οφείλουν να το αποδείξουν έμπρακτα.

Διαφορετικά, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινίζει…

*Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημοσιογράφος