Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ξεπουλάει τα σπίτια των πολιτών στα funds

0
86
Χαρίτσης:-Η-κυβέρνηση-ξεπουλάει-τα-σπίτια-των-πολιτών-στα-funds

Για το θέμα των πλειστηριασμών μίλησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την στιγμή που 700.000 ακίνητα κινδυνεύουν “να βγουν στο σφυρί” η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει την κοινωνία μιλάει για στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε τηλεοπτικές εκπομπές και μάλιστα σημείωσε «τη σπουδή να υπάρξει απόφαση από τον Άρειο Πάγο μέσα σε 9 μόλις μέρες για τους servicers και την δυνατότητά τους να εκτελούν πλειστηριασμούς» και πρόσθεσε ότι «50 δισ. ευρώ θα χάσει το ελληνικό Δημόσιο από την πρόβλεψη να μην υπάρξει φορολόγηση των μεταβιβάσεων».

Υποστήριξε ακόμη ότι «μέχρι το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή τον Απρίλιο του 2020». Απευθυνόμενος προς τη κυβέρνηση είπε: «Παίρνετε τα σπίτια του κόσμου για να τα δώσετε στους Πάτσηδες» και την κάλεσε εκ νέου να «φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές, ώστε να νομοθετήσει στη συνέχεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την προστασία της α’ κατοικίας».

Αναφερόμενος στις εκλογές εκτίμησε ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης θα κριθεί από το ποια πολιτική δύναμη έχει πειστική απάντηση στα πολύ μεγάλα και ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε: «έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για το τεράστιο πρόβλημα των πλειστηριασμών και την πλήρη άρση προστασίας της α’ κατοικίας, την κρίση της ακρίβειας και τον ενεργειακό πληθωρισμό που αποτελούν βραχνά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για την στήριξη των μικρομεσαίων και την κατεύθυνση των χρηματοδοτήσεων τα επόμενα χρόνια, αλλά και για το μέλλον του ΕΣΥ».

Τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και αυτό θα ξεκλειδώσει την δυνατότητα για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης».