«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις κάλπες

0
204

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε για την ημερομηνία των εκλογών και τις φήμες για την 9η Απριλίου, αλλά και για τις εξαγγελίες για την οικονομία.

«Δεδομένο δεν υπάρχει τίποτα μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές. Από όσο ακούμε και εμείς από τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, είναι η πιο πιθανή ημερομηνία. Με σιγουριά, ο πρωθυπουργός έκανε μία ανασκόπηση των επιτευγμάτων στο οικονομικό πεδίο, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, και η μείωση της ανεργίας και η ανάπτυξη που είναι διπλάσια του μέσου όρου της ΕΕ, όταν με τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μικρότερη στην Ευρωζώνη», είπε αρχικά.

«Έχουμε αποδείξει ότι όποιο δημοσιονομικό περιθώριο έχουμε, χωρίς να χάνουμε τον στόχο της δημοσιονομικής σταθερότητας για τις υποχρεώσεις μας τις ευρωπαϊκές, αλλά κυρίως στον μεγάλο στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας η οποία δεν είναι ένας θεωρητικός στόχος, μεταφράζεται σε φθηνότερο χρήμα για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα δώσει μία περαιτέρω ώθηση στην ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης μίλησε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 1 ώρα και 45 λεπτά για να πει μία λέξη κοιτώντας τον εαυτό του στον καθρέφτη. «Θρίαμβος». Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να σχολιάσει τίποτα γι’ αυτό διότι οι πολίτες ξέρουν, βλέπουν και αξιολογούν. Πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ, πηγαίνουν στην αντλία του καυσίμου, αισθάνονται τυχεροί που δεν έχει κάνει ακόμα κρύο. Εμείς δεν χρειάζεται να απαξιώσουμε τίποτα», σχολίασε.

«Αξίζει ο ελληνικός λαός να βρίσκεται σε μία διαδικασία επαιτείας για τα κουπόνια του κ. Μητσοτάκη; Αυτό εξαγγέλθηκε στις 17 Δεκέμβρη, στην ομιλία για τον προϋπολογισμό. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε αυξήσεις στο σούπερ μάρκετ, μεγαλύτερες από το βοήθημα που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης σε έναν μήνα. Εμείς είπαμε τρία πράγματα. Πρώτον μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Έχουμε πιο ακριβή βενζίνη από την Γαλλία. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει υψηλούς φόρους στα καύσιμα και κουπόνια. Με ενόχλησε η απαξιωτική αναφορά του κ. Μητσοτάκη για το μαξιλάρι, που είπε ότι «μαξιλάρι έχω μόνο στον ύπνο μου κτλ». Αυτά τα χρήματα βγήκαν με κόπο από την τσέπη του ελληνικού λαού και είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που παραδώσαμε ταμείο μεγαλύτερο από αυτό που παραλάβαμε».

Οι κ.κ. Θεοχάρης και Ζαχαριάδης, αναφέρθηκαν στα ελληνοτουρκικά και στην υπόθεση της «Μαρίας του Έβρου».

«Φαίνεται πια, και το παραδέχθηκε και το Spiegel, πως ήταν μία καλά οργανωμένη επιχείρηση. βλέπουμε τον σύνδεσμο να βρίσκεται στη Γερμανία, να περνά στην Τουρκία, να προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με αυτή τη διαδικασία, και βέβαια μόλις ζήτησε άσυλο, δεν πήγε καν στο ραντεβού, προφανώς είχε το νόμιμο διαβατήριο δεν ήταν μετανάστης και έφυγε στη Γερμανία και βρίσκεται εκεί. το άλλο ενδιαφέρον που αποκάλυψε το Spiegel και δεν έχει λάβει δημοσιότητα είναι ότι όσο έστελνε και έλεγε ότι βρίσκεται σε αυτή τη νησίδα που είναι μισή ελληνική και μισή τουρκική και έπρεπε να μπούμε σε ελληνικό έδαφος, οι φωτογραφίσεις που έκανε ήταν Από άλλη νησίδα, η οποία είναι αμιγώς σε τουρκικά εδάφη. Ήταν όλο fake,  ήταν όλο στημένο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Θεοχάρης.

«Εάν κάποιος πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτή την ιστορία είναι η παρελκυστική στρατηγική του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής εκείνη την περίοδο που δεν είχε εικόνα για να ενημερώσει και τις υπηρεσίες αλλά και τα κόμματα για το τι γίνεται στα σύνορά μας. Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές μυστικές υπηρεσίες που να «κοιτούν» προς τα έξω. Δεν υιοθετήσαμε κάτι άκριτα. Το πρόβλημα είναι ότι το υπουργείο δεν γνώριζε τι συμβαίνει στα σύνορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το κάθε κόμμα δεν μπορούν να βρίσκονται παντού. Με ενοχλεί η εμμονή από την πλευρά της πλειοψηφίας, να μην έχουμε μία εικόνα καθαρή σε αυτά τα θέματα», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.