«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο για τις κάλπες

0
67

Ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε τις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη ότι θα «επιβληθεί» η δημοκρατία «με το άγριο».

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία φιλότιμη προσπάθεια, να κυριαρχήσουν αυτά. Αλλά δεν κυριαρχούν αυτά. ερχόμενος σε επαφή με πολίτες άλλα είναι αυτά που απασχολούν τους πολίτες. Και ο Παύλος Πολάκης και ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησαν με πολιτική επάρκεια. Πιο πολύ απασχολεί τους πολίτες η εκτίναξη των τιμών των επιτοκίων. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, απάντησαν με πολιτική επάρκεια, αλλά θέλω να προσθέσω ότι δεν θα αφήσουμε αυτή την θεσμική εκτροπή και αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ΝΔ, να φτάσει ως το τέλος. Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και κάθε θεσμικό μέτρο. Δεν υπάρχει περίπτωση, αυτά τα απαράδεκτα που γίνονται όπως για παράδειγμα η παρακολούθηση υπουργών και του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, να προχωρήσουν πιο πέρα», είπε αρχικά.

«Εξηγήθηκε από τους ίδιους η φράση. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμικό και θεμιτό μέτρο, θα υπερασπίσουμε τη δημοκρατία, γιατί αυτό που έχουμε στις μέρες μας, είναι ότι δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς. Πιστεύω ότι δεν λειτουργούν σωστά οι δημοκρατικοί θεσμοί. Έχουμε μία κυβέρνηση που παρακολουθεί υπουργούς, επιτίθεται σε Ανεξάρτητες Αρχές όταν δε τους αρέσει η δουλειά που κάνουν, έχουμε θεσμική εκτροπή», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.

 «Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι φασιστοειδείς και ακραίες»

Με την σειρά της η Φωτεινή Πιπιλή τοποθετήθηκε σχετικά με τις ακραίες δηλώσεις Σπίρτζη περί «δημοκρατίας με το καλό ή με το άγριο».

«Οι φασιστοειδείς δηλώσεις του Σπίρτζη κάνουν τον κόσμο να αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να στηρίξει την ελληνική δημοκρατία, αυτή την οποία βιώνουμε. Σχετικά με τα θέματα των επιτοκίων ο κ. Αλεξιάδης, γνωρίζει πολύ καλά ότι έχουν να κάνουν με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την κ. Λαγκάρντ που θεωρεί ότι είναι ένας τρόπος να τιθασευτεί ο πληθωρισμός που είναι βασική οικονομική αρχή», τόνισε.

«Θα πρέπει να ντρέπονται στον ΣΥΡΙΖΑ, που η δική τους πολιτική στάση έχει να κάνει με μία εχθροπάθεια, με μία υποβάθμιση της πραγματικότητάς στην Ελλάδα, όταν το Economist κατέταξε την Ελλάδα του 2022 στην 25η θέση και την αναβάθμιση της κατά 7 βαθμίδες ως προς την δημοκρατία της. να θυμίσω ότι το 2018 η ίδια έρευνα, η Ελλάδα επί Αλέξη Τσίπρα ήταν 15 μονάδες πίσω από τη σημερινή.

«Υπάρχει ένα κλίμα ότι οι άνθρωποι της ΝΔ, εκβιαζόμαστε από την ηγεσία, που δημιουργούν την ανάγκη και σε μας, να αντιδράσουμε, γιατί υπάρχει μία διάχυτη αντίληψη στην κοινωνία ότι «δεν μιλάτε για την αριστερά γιατί την φοβόσαστε, ή σας έχει “καπελώσει” η αριστερά». Όταν με το “καλημέρα” για ένα νομοσχέδιο που έχει φέρει η κ. Μενδώνη για την εξέλιξη των μουσείων σύμφωνα με το επιτυχημένο παγκοσμίως πρότυπο του Μουσείου της Ακρόπολης, το χαρακτηρίζουν “κατάπτυστο” το νομοσχέδιο και ότι θα αντιμετωπίσουμε το ΣτΕ αν το ψηφίσουμε, είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα πούμε: “δεν μας τρομοκρατείτε”. Τελείωσε η εποχή που αυτή η εχθροπάθεια θα είναι διάχυτη».

Σχετικά με την «δημοκρατία» επί ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως, «μόλις δύο μήνες καταδικάστηκε το ελληνικό κράτος από την «πολλή δημοκρατία» που έφεραν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. αναφέρομαι στην καταδίκη της Ελλάδας στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά από προσφυγή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη όταν την καθίδρυσε κατά τον συνήθη τρόπο ο Πάνος Καμμένος προσέφυγε στο εν λόγω Δικαστήριο και η Ελλάδα καταδικάστηκε. Την προηγουμένη βδομάδα τότε καταδικάστηκε η Ελλάδα με χρηματικό ποσό, που η κ. Γεροβασίλη οφείλει να το καταθέσει στον προϋπολογισμό για την υπόθεση της πρώην γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων, κ. Σαββαΐδου», κατέληξε.