Τσακαλώτος για Κασσελάκη: «Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη από όλον τον ΣΥΡΙΖΑ»

0
37
Τσακαλώτος-για-Κασσελάκη:-«Ίσως-ήταν-λάθος-που-είπα-συγγνώμη-από-όλον-τον-ΣΥΡΙΖΑ»

Κάλεσμα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, έστειλε μέσα από το Open ο υποψήφιος για την προεδρία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις καταστροφές της Θεσσαλίας αλλά στην κόντρα του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Κάνω κάλεσμα να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει γιατί έχει σημασία η αντιπολίτευση να είναι ισχυρή, να κάνει αντιπολίτευση, να σχεδιάζει», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, για την επόμενη ημέρα των καταστροφών της Θεσσαλίας, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως πρέπει «να υπάρχει ένα αναπτυξιακό κράτος, που επενδύει που σχεδιάζει. Τώρα στη Θεσσαλία δεν είναι μόνο να γίνει αποκατάσταση. Πρέπει να μπουν μεγάλα ερωτήματα. Τα έργα που υπήρχαν είναι τα σωστά ή πρέπει να πάμε σε άλλα; Ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει με το βαμβάκι ή το καλαμπόκι έχουμε στρατηγική να αλλάξει η παραγωγής;».

«Αν γίνω πρωθυπουργός δεν θα έχω το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη»

Όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος δεν συμφωνεί με το δόγμα «ένας αποφασίζει. Ούτε για το κόμμα μου, ούτε για την κυβέρνηση. Εάν γίνω πρωθυπουργός εγώ, αφού γίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχω το μοντέλο που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα έχω τη ΕΡΤ, την ΕΥΠ, δεν θα βάζω άλλους υπουργούς να ελέγχουν τους υπουργούς. Θα δουλεύει το υπουργικό συμβούλιο και θα σχεδιάζει. Η πολιτική είναι επιλογές. Όποιος έχει πολλές προτεραιότητες, στο τέλος δεν έχει καμία».

«Χρειάζεται να γίνει διάλογος για τις απευθείας αναθέσεις γιατί για παράδειγμα στην πανδημία κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται άμεσα. Χρειάζεται όμως μια διακομματική επιτροπή ή να φέρουμε και ειδικούς απ’ έξω για να συζητήσουμε τη μορφή» επισήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ταυτότητα»Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και ερωτώμενος για το ποιες είναι οι διαφορές του με τους άλλος υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος ανέφερε: «Νομίζω πως είμαστε ένα ενιαίο κόμμα, δεν είμαστε αντίπαλοι για αυτό εγώ ήμουν εναντίον του debate με τους όρους που γίνεται γιατί είναι για αντιπαράθεση, δεν είναι για συζήτηση. Προφανώς υπάρχουν διαφορές γιατί αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος αλλά δεν θα το έβαζα πως είναι το κυρίαρχο. Προφανώς έχω εγώ κάποια πράγματα που θεωρώ πως πρέπει να έχουμε πιο καθαρή ταυτότητα για τις αξίες και τις αναλύσεις της Αριστεράς. Νομίζω πως μετά την πανδημία, την χρηματοπιστωτική κρίση, την ενεργειακή και την κλιματική κρίση φαίνεται πως αξίες όπως της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας έχουν ανεβεί, αρκεί να τις μετατρέπουμε σε πολιτικές που απαντάνε στο επίκεντρο των προβλημάτων. Χρειάζεται αυτή η ταυτότητα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cviexyp58k01)


«Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη για όλο το κόμμα» για το βίντεο του Κασσελάκη

Έπειτα, αναφέρθηκε και στο βίντεο από την Μακρόνησο του Στέφανου Κασσελάκη. «Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ», είχε πει χτες, Τετάρτη σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Μέσα από το Open σχολιάζει: «Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη για όλο το κόμμα. Ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό. Αλλά εάν δεν ήμουν πολιτικός και δεν ήμουν καθηγητής θα έλεγα σε κάποιους να κάνουν ένα διδακτορικό για την καμπάνια. Και θα τους ρωτήσω. Πόσο ποσοστό της καμπάνιας τω 5 υποψηφίων είχε προγραμματική χροιά; Πόσο είχε κριτική για τους άλλους; Πόσο ποσοστό είχε άμεση ή έμμεση κριτική για τους άλλους; Όταν διαβάζω στις εφημερίδες σήμερα «εμφύλιο, νευρική κρίση, τα μαχαίρια βγήκαν», τα στοιχεία αυτών των διδακτορικών δεν θα επιβεβαιώνανε τις επικεφαλίδες. Αν δείτε τις δηλώσεις και τα άρθρα που έχουν γράψει οι πέντε υποψήφιοι θα δείτε πως η κριτική μπορεί να είναι 1%, 1,5%».

Ακόμη, είπε πως υπάρχει ευθύνη και από τα ΜΜΕ, που δεν προβάλλουν και άλλα ζητήματα, όπως τις προτάσεις και τις θέσεις των υποψηφίων για σημαντικά ζητήματα.

«Λέει και πράγματα που μου αρέσουν ο Κασσελάκης»Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί τον κ. Κασσελάκη σύντροφό του όπως τους άλλους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Όσο είναι μέλος του κόμματος, προφανώς τον θεωρώ σύντροφο. Δεν τον ξέρω να είμαι ειλικρινής. Λέει και πράγματα που μου αρέσουν. Τα δικαιωματικά που λέει θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και λέει και πράγματα που δεν είναι ηγεμονικά. Ούτε αυτά που λέει για τον στρατό, για τα δικαιώματα στον γάμο. Υπάρχουν πράγματα που συμφωνώ, άλλα που διαφωνώ και άλλα που δεν ξέρω».

Ειδήσεις σήμερα:Βίντεο: «Καραβιές» μεταναστών στη Λαμπεντούζα – Έφτασαν 7.000 μέσα σε 24 ώρες, βοήθεια ζητά η Μελόνι

Ισπανικά ΜΜΕ: Πιθανό να επιστρέψει στην Ελλάδα η 85χρονη πρώην βασίλισσα Σοφία μετά από 61 χρόνια

Καρέ καρέ η συνάντηση Πούτιν – Κιμ Γιονγκ Ουν: Μεγαλομανία, διαστημική τεχνολογία και υποσχέσεις για πυρομαχικά και τρόφιμα