20.9 C
Athens
Saturday, March 25, 2023

Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπορεί γιατί έχει ανακοινώσει υποψηφίους Βουλευτές στο 80% της χώρας, σημειώνει η Ν.Ε.

Must read

More articles

Για την ανακοίνωση των υποψηφίων Βουλευτών στο χώρο του ΠΑΣΟΚ μίλησε στον –Ε- ο κ. Απόστολος Κάρτσακας ο οποίος είναι υπεύθυνος στο γραφείο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Ζάκυνθο. Καθώς υπάρχει φήμη ότι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να βρει κάποια στελέχη για να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο, ο κ. Κάρτσαςκας είπε ότι κάνουν λάθος όσοι το υποστηρίζουν γιατί πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε υποψηφίους.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό ο κ. Κάρτσακας ανέφερε: «Αρχικά να διευκρινίσω πως δεν ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια σε όλες τις Περιφέρειες  και για παράδειγμα είναι 4 μονοεδρικές στις οποίες δεν έχουν ανακοινωθεί ονόματα. Εκτός από τη Ζάκυνθο, είναι η Ευρυτανία, η Καστοριά και η Σάμος. Όμως το ΠΑΣΟΚ πρωτοπορεί γιατί ανακοίνωσε στα ψηφοδέλτιά του στο 80% της χώρας. Εκκρεμούν 4 μονοεδρικές και κάποιες ακόμα, συνήθως τριεδρικές και αυτό εξηγείται λογικά. Οι μονοεδρικές Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν επιλογές για περιθώριο διεκδίκησης της έδρας, αλλιώς δεν είναι θελκτικό να σου πουν κατέβα υποψήφιος για να χάσεις».

Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κάρτσακας είπε: «Το δικό μας κόμμα προς ώρας θεωρείται μικρό αλλά ελπίζω πως μετά τις εκλογές θα είμαστε ένα κόμμα με δυναμική εξουσίας. Έχουμε κι εμείς γκάλοπ κι όχι από τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις που γίνονται εδώ αλλά από γκάλοπ ευρωπαϊκά.Αυτά τα γκάλοπ δίνουν στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στο 14 και το 18%.  Εμείς κάνουμε κάθε μέρα γκάλοπ στην κοινωνία της Ζακύνθου».

Η ηθική στην πολιτική

Οι δηλώσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ πήγαν και στο ζήτημα της ηθικής στην πολιτική με αφορμή πρόσωπα που στην τοπική κοινωνία παίζουν διπλούς ρόλους και κάνουν συμφωνίες και συζητήσεις με διαφορετικά κόμματα κάτω από το τραπέζι.

 «Ακολουθούν οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και δίνουν και παίρνουν οι υπόγειες διαδρομές. Είναι ντροπή την ίδια ώρα που εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ να διαβουλεύομαι παρασκηνιακά με τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιονδήποτε άλλο για να κάνω τη δουλειά μου. Αυτά υπηρετούν προσωπικές στρατηγικές, δεν υπηρετούν ιδεολογίες και βέβαια δεν υπηρετούν το κόμμα» είπε ο κ. Κάρτσακας που στη συνέχεια αναφέρθηκε στις οδηγίες που δίνει τώρα το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω σκόντο στη διαφθορά και στην διαπλοκή με τίποτα. Είναι απόφαση του Συνεδρίου μας και μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος.

Το ζήτημα είναι πως αντιμετωπίζεις τα λαμόγια, κατά το κοινώς λεγόμενο, που παρεισφρύουν σε όλα τα κόμματα. Ακούστε λοιπόν πρακτικές: με το που ξέσπασε το σκάνδαλο Καϊλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την έβγαλε εκτός κόμματος. Με το που έσκασε το σκάνδαλο Πάτση, τι έκανε η ΝΔ; Είπε για το τεκμήριο της αθωότητας, για την έξωθεν καλή μαρτυρία κλπ. Όχι, σε αυτά είμαστε κάθετοι γιατί πολύ τους πληρώσαμε τους Τσοχατζόπουλους και την παρέα τους…Το ΠΑΣΟΚ σε αυτό έχει βάλει μυαλό. Η εντολή από τα κεντρικά είναι ότι θα πρέπει να είναι άμεμπτοι οι υποψήφιοι».

Τέλος ο κ. Απόστολος Κάρτσακας ανέφερε: «Τώρα έχουμε φτάσει να λέμε πως τα αυτονόητα είναι ζητούμενα. Δηλαδή ότι ο Βουλευτής δεν πρέπει να κλέβει, ότι δεν είναι αυτονόητο και είναι ζητούμενο;

 Να λειτουργεί η δικαιοσύνη δεν είναι αυτονόητο; Ανατριχιάζω με την περίπτωση εδώ που κάποιος που ασχολήθηκε με τα κοινά ομολόγησε ότι έκλεψε 4 εκ. € και  αυτά τα πράγματα είναι ντροπή! Πως μετά οι νέοι να ασχοληθούν με την πολιτική όταν την έχουν ταυτίσει με την διαφθορά και την απάτη… Αυτά ξεκινούν από τη στάση των κομμάτων και την εν γένει λειτουργία της δημοκρατίας μας.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news