Το μήνυμα στην μπλούζα της Απατζίδη στη Βουλή – Σκληρή απάντηση της ΝΔ: «Χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού»

0
61

Η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Μαρία Απατζίδη, ανέβηκε στο βήμα της βουλής φορώντας μία μπλούζα με μήνυμα για την τραγωδία των Τεμπών. Σκληρή απάντηση έδωσε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού».

Το μαύρο μπλουζάκι της βουλευτή Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ 25 έγραφε: «57 νεκροί, 156 υποκριτές», το οποίο εμφάνισε μέσα από το κόκκινο σακάκι της όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

Μετά το τέλος της ομιλίας της Μαρίας Απατζίδη, τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ανέφερε: «Η συνάδελφος εμφανίστηκε στο Βήμα της Ολομέλειας με μπλούζα που γράφει 57 νεκροί, 156 υποκριτές. Εγώ σεβόμενος τον Κανονισμό της Βουλής που δεν επιτρέπει στους προεδρεύοντες να σχολιάζουν ομιλίες βουλευτών, δεν θα το σχολιάσω. Δεσμεύομαι όμως ότι με την πρώτη ευκαιρία η συνάδελφος θα πάρει δημοσίως μια πολύ σκληρή απάντηση από εμένα».

ΝΔ: Επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε αναπάντητο το μήνυμα που θέλησε να περάσει η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 και με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για εργαλειοποίηση της τραγωδία των Τεμπών και χαρακτήρισε την πράξη της κας. Απατζίδη ως απαράδεκτη πράξη εκφασισμού.

«Τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες», αναφέρει αρχικά η ΝΔ και προσθέτει: «Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την κυβέρνηση “δολοφόνο”, ανέβηκε σήμερα στο βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε “57 νεκροί, 156 υποκριτές”. Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας.

Καλούμε τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταδικάσει έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οφείλουν να κάνουν και όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ

TAGS