Τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν Γάλλοι γερουσιαστές

0
246

Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ‘Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας, κατά τη συζήτηση που είχαν – μέσω τηλεδιάσκεψης – με τα μέλη της επιτροπής Εθνικής ‘Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων, έδωσαν τη διαβεβαίωσή τους ότι συμπαρίστανται στην Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. “Όχι μόνο γνωρίζουν τα θέματα σε βάθος αλλά δήλωσαν ευθέως ότι συμπαρίστανται στην Ελλάδα”, δήλωσε, μετά τη συζήτηση ο βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Κατρούγκαλος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι, οι Γάλλοι δεν παρακινούνται να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα μόνο για λόγους αλληλεγγύης. Η Γαλλία είναι ναυτική – μεσογειακή δύναμη και είναι προφανές ότι έχει και η ίδια συμφέροντα απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα.

Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  -ΚΙΝΑΛ, Α. Λοβέρδος σημείωσε ότι “οι Γάλλοι συνάδελφοι ήταν απολύτως ενήμεροι για το γεγονός ότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο από την Τουρκία πηγαίνοντας προς τις τουρκικές εκλογές. Ήταν πολύ ενημερωμένοι και στέκονται δίπλα μας. Αναγνωρίζουν την απειλή, το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας και [..] μας διαβεβαιώνουν ότι θα είναι δίπλα μας”, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι, η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί μέρος σειράς σχετικών συζητήσεων της επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής με αντίστοιχες επιτροπές ξένων κοινοβουλίων, “σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο”.