Τεμπονέρας στην ΠΓ: Να σταματήσει η τοξικότητα – Ποιοι ζήτησαν συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές

0
22
Τεμπονέρας-στην-ΠΓ:-Να-σταματήσει-η-τοξικότητα-–-Ποιοι-ζήτησαν-συνέδριο-ΣΥΡΙΖΑ-μετά-τις-ευρωεκλογές

«Να σταματήσουν η τοξικότητα κι ο διχασμός», ζήτησε ο Διονύσης Τεμπονέρας στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα βρίσκεται πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά και καλώντας το συνέδριο να γίνει τον Ιανουάριο κι όχι το Φεβρουάριο.

Ο ίδιος μίλησε για απουσία πλάνου και σχεδιασμού και για την ανάγκη για ένα συνέδριο αυτοκριτικής, σύνθεσης και υπέρβασης άμεσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημείωσε πως τα 13 περιφερειακά συνέδρια δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο, εμμένοντας στον οδικό χάρτη όπως τον ανέπτυξε στην προηγούμενη ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία, με συγκεκριμένα ορόσημα.

Ο κ. Τεμπονέρας έκανε, επίσης, λόγο για απαραίτητες επεξεργασίες και προτάσεις πολιτικής «για να φύγουμε μπροστά», εστιάζοντας στην ακρίβεια, στους μισθούς και στη στέγαση κι επιμένοντας στην ιδεολογική, προγραμματική κι οργανωτική επανεκκίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως πληροφορείται, εξάλλου, το CNN Greece, Θεοδώρα Τζάκρη και Νίκος Σκορίνης πρότειναν το συνέδριο να γίνει μετά τις ευρωεκλογές, με τον Στέφανο Κασσελάκη πάντως να επιμένει στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος για συνέδριο το Φεβρουάριο.