24.6 C
Athens
Monday, May 29, 2023

ΣΥΡΙΖΑ Channel: Τρόμος στην Κουμουνδούρου για το ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων

Must read

More articles

Την στάση του Χρήστου Καλογρίτσα μέχρι τις εκλογές τρέμουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών και του κλίματος που θα διαμορφωθεί σε βάρος του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν πλέον τον προβληματισμός τους από τις αποκαλύψεις του Καλογρίτσα εκτιμώντας ότι θα επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές και σε μια περίοδο που η ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δείχνει να πλησιάζει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες.

Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στην Κουμουνδούρου γιατί οι αποκαλύψεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν σε μια περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να μεταφέρει την ατζέντα σε θέματα διαφάνειας, στα οποία υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επενδύσει πολιτικά. Ο προβληματισμός στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει με τι άλλο έχει στα χέρια του ο γνωστός εργολάβος και ποιους θα συμπεριλάβει από εδώ και πέρα στις αποκαλύψεις που θα κάνει. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι εάν οι αποκαλύψεις μείνουν μόνο στον Ν. Παππά ίσως η πολιτική ζημιά θα είναι διαχειρίσιμη. Εάν όμως ακουμπήσουν την ηγετική ομάδα και ειδικά τον Α. Τσίπρα τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.

Πάντως το ηλεκτρονικό μήνυμα του δικαζόμενου υπουργού Ν. Παππά, στο ειδικό δικαστήριο με αποδέκτη τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα δημιούργησε ένταση. Το ηλεκτρονικό μήνυμα παρουσιάστηκε από την υπεράσπισή του και χαρακτηρίστηκε από τους δικηγόρους του επιχειρηματία ως απόδειξη ότι ο πρώην υπουργός ήταν σε στενή επικοινωνία με τον Χρήστο Καλογρίτσα καθώς και με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, για τον ρόλο του οποίου έχει γίνει λόγος στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρονται με συνθηματικό τρόπο ονόματα επιχειρηματιών και ποσοστά, ανάμεσα στα οποία και ένα με την κωδική ονομασία Α2. Κατά την υπεράσπιση του κ. Καλογρίτσα, που έχει απειλήσει με νέες αποκαλύψεις τον δικαζόμενο πρώην υπουργό, η κωδική ονομασία Α2 αφορά τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και το ηλεκτρονικό μήνυμα σχετιζόταν με κινήσεις του κ. Παππά να στηθεί κανάλι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Χρήστος Καλογρίτσας.

«Είναι ένα sms που εστάλη στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, με την κωδική ονομασία Α2, του ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή. Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από τον Νίκο Παππά. “Ιβαν 35, Καλογρ 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς”», αναφέρει το sms, όπως είπε ο Αγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία.

Ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, χαρακτήρισε το ηλεκτρονικό μήνυμα «ασήμαντο» από αποδεικτικής πλευράς και πρόσθεσε «ότι αποτελούν συνέχεια στα παραμύθια της Ευθαλίας», αναφερόμενος στην κατάθεση, που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή. Η γραμματέας του επιχειρηματία κατέθεσε ότι από το γραφείο Καλογρίτσα έφευγαν «τσάντες και φάκελοι με χρήματα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος, δήλωσαν ότι με το ηλεκτρονικό μήνυμα αποδεικνύεται ότι ο Νίκος Παππάς «παρέβη τα καθήκοντά του, τον νόμο και το Σύνταγμα».

Στη δίκη για τον δανεισμό Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής κατέθεσαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Θεόδωρος Πανταλάκης, πολύπειρο τραπεζικό στέλεχος που την επίμαχη περίοδο ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής.

Ανακοίνωση της Ν.Δ.

Με αφορμή όσα ειπώθηκαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη διανομή τσαντών με “μαύρο” χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά, φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2 κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;».

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news