20.9 C
Athens
Saturday, March 25, 2023

ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά: «Στόχος μια καθαρή νίκη στις εκλογές»

Must read

More articles

“Δικαιοσύνη παντού” είναι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που έστειλαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αποκορώνου το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρο στο Πρόβαρμα.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι στόχος στις επερχόμενες εκλογές είναι μια “καθαρή νίκη” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο σχηματισμός μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις “ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας μιας ελεεινής κυβέρνησης υποκλοπών, διαφθοράς και παρακράτους”. Αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών και επεσήμανε ότι αποκαλύπτουν “ένα μητσοτακικό παρακράτος ΕΡΕ του ’50”. Έκανε λόγο για “τεράστιας έκτασης διαφθορά” και για ένα “φαγοπότι 9 δισ. ευρώ, χωρίς μέτρο και όριο με υπερτιμολογημένα υλικά και υπηρεσίες και ένα πακτωλό μαύρου χρήματος”. “Αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να τα βάλει με την ακρίβεια ούτε με τα καρτέλ της ενέργειας και το καλάθι του νοικοκυριού αποδείχθηκε καπαμάς” σημείωσε.

“Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει κι εμείς κάνουμε ένα πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα και η δικαιοσύνη παντού: στις αμοιβές των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις, το χτύπημα της κερδοσκοπίας, δικαιοσύνη στην ίδια τη δικαιοσύνη”. Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια νίκη με καθαρή διάφορα από τη ΝΔ και θα υπάρξει αυτό”.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι η προκήρυξη των εκλογών αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και “η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παίζει με την ημερομηνία των εκλογών”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για τις εκλογές και ποια είναι τα σημεία αντιπαράθεσης: η διαχείριση της κρίσης από τη ΝΔ που έχει οδηγήσει σε μια τεράστια διεύρυνση των ανισοτήτων και έχει ευνοήσει προκλητικά ένα μικρό αριθμό επιχειρήσεων που έκαναν ένα πρωτόγνωρο ρεκόρ κερδών το 2022. Έχει αδικήσει φορολογικά τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και έχει επιτεθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας και την εκπαίδευση ιδιωτικοποιώντας ένα μεγάλο μέρος αυτών και έχει διαμορφώσει ένα κατάπτυστο σύστημα εργασιακών ρυθμίσεων”. Συνεπώς – συνέχισε ο κ. Σταθάκης – το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαιοσύνη παντού: “Δικαιότερο φορολογικό σύστημα και ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, προσδιορισμός των μισθών και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για την εργασία, αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους κυρίως σε υγεία και παιδεία”. Επίσης, για τις εκλογές μίλησε για “πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμός μιας προοδευτικής κυβέρνησης”.

Η πρώην βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί το 2023 να υπάρξει μια “προοδευτική διακυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα, τις ελευθερίες, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πολλών”. “Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να παλέψει για αυτή την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Καλούμε τους αριστερούς και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να παλέψουν μαζί μας γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη και για να φύγει χρειάζεται την υπόθεση αυτή να την πάρουν στα χέρια τους οι απλοί άνθρωποι, οι αριστεροί και οι δημοκράτες”, επεσήμανε η κα Βαγιωνάκη.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news