15.3 C
Athens
Sunday, March 26, 2023

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Καλεί σε διαμαρτυρία στον Άρειο Πάγο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Must read

More articles

«Οι συνθήκες που διαμόρφωσαν οι πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον μη ανεκτές από το σύνολο της κοινωνίας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στις 26 Γενάρη στις 8.30 π.μ. ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καλεί σε διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, διεκδικώντας την οριστική και βιώσιμη ρύθμιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, προκειμένου να αναπνεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια, οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, άνοιξαν το δρόμο για:

  • πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών
  • καμία προστασία της κύριας κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της αγροτικής γης
  • πλήρη ασυδοσία στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών».

Υπογραμμίζει δε, ότι «οι εισπρακτικές προχωρούν εδώ και καιρό παράνομα σε πλειστηριασμούς, αφού ο νόμος (βάσει του οποίου έχουν γίνει οι τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων), δεν τους νομιμοποιεί να ενεργούν διαδικαστικές πράξεις για λογαριασμό των funds. Με βάση το γεγονός αυτό, έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις τμημάτων του Αρείου Πάγου,  που ακυρώνουν πλειστηριασμούς. Με σειρά αποφάσεών του, όπως με την υπ´ αριθ. 822/22, κατέληξε ότι οι εισπρακτικές –που κατά πρόβλεψη της κυβέρνησης χρησιμοποιούν νόμο του 2003 για να έχουν φοροαπαλλαγές και να μην δεσμεύονται με πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες– δεν μπορούν να διενεργήσουν πλειστηριασμούς».

«Στις 26 Γενάρη η ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει:

  • Θα νομιμοποιήσει τους πλειστηριασμούς κύριων κατοικιών από τις εισπρακτικές;  
  • Θα νομιμοποιήσει την πρακτική που ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια, παρακάμπτοντας εσκεμμένα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4354/2015) λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Οι συνθήκες που διαμόρφωσαν οι  πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον μη ανεκτές από το σύνολο της κοινωνίας. Η ΝΔ υπό την καθοδήγηση του “Κυβερνήτη” και του κύκλου συνεργατών του σε Μαξίμου και Υπουργικά γραφεία, ταυτίζεται σαφώς με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είτε αυτοί βρίσκονται στον τομέα της ενέργειας και των καυσίμων, είτε βρίσκονται στο τραπεζικό κλάδο, είτε αλλού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια, οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, άνοιξαν το δρόμο για:

– πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

– καμία προστασία της κύριας κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της αγροτικής γης

– πλήρη ασυδοσία στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών

Οι εισπρακτικές προχωρούν εδώ και καιρό παράνομα σε πλειστηριασμούς, αφού ο νόμος (βάσει του οποίου έχουν γίνει οι τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων), δεν τους νομιμοποιεί να ενεργούν διαδικαστικές πράξεις για λογαριασμό των funds. Με βάση το γεγονός αυτό, έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις τμημάτων του Αρείου Πάγου,  που ακυρώνουν πλειστηριασμούς. Με σειρά αποφάσεών του, όπως με την υπ´ αριθ. 822/22, κατέληξε ότι οι εισπρακτικές –που κατά πρόβλεψη της κυβέρνησης χρησιμοποιούν νόμο του 2003 για να έχουν φοροαπαλλαγές και να μην δεσμεύονται με πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες– δεν μπορούν να διενεργήσουν πλειστηριασμούς.

Στις 26 Γενάρη η ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει:

– Θα νομιμοποιήσει τους πλειστηριασμούς κύριων κατοικιών από τις εισπρακτικές;  

– Θα νομιμοποιήσει την πρακτική που ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια, παρακάμπτοντας εσκεμμένα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4354/2015) λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ στην κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και τη δημιουργία πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ στη θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ολιστική αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει:

– Δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, μέσω εύχρηστης ψηφιακής πλατφόρμας με δεσμευτικό πλαίσιο για τους πιστωτές.

– Δυνατότητα δικαστικής προσφυγής στις περιπτώσεις, που δεν παράγεται ικανοποιητική λύση μέσω της πλατφόρμας.

– Σχήμα 120 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με κούρεμα βασικής οφειλής.

Σας καλούμε στις 26 Γενάρη 2023 στις 8.30 π.μ. στον Άρειο Πάγο. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δίκαιη λύση για τα θύματα των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ οριστική και βιώσιμη ρύθμιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, για να αναπνεύσουν ελεύθερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ!

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news