24.9 C
Athens
Thursday, June 1, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Προσεχώς… εκπλήξεις με ηθοποιούς και τραγουδιστές στα ψηφοδέλτια

Must read

More articles

Στην τελική ευθεία για τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η καθώς σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η εσωτερική διαβούλευση πάνω στις προτάσεις που προετοίμασαν το προηγούμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την αρμόδια τριμελή επιτροπή υποψηφίων, η οποία αποτελείται από την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ράνια Σβίγκου, τον Αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη και τον διευθυντή του Γραφείου του προέδρου του κόμματος, Μιχάλη Καλογήρου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Dnews», μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη του κυρίου Τσίπρα με την τριμελή και εκπροσώπους των τάσεων του κόμματος, κατά την οποία θα γίνει ενημέρωση για τις έως τώρα επεξεργασίες και προσεγγίσεις με πρόσωπα. Αύριο Παρασκευή ή πιθανότερα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται να ακολουθήσει και η τελική συζήτηση και έγκριση του κύριου όγκου των ψηφοδελτίων από την Πολιτική Γραμματεία του του κόμματος.

Οι δύσκολες ισορροπίες

Μολονότι ενόψει των εκλογών οι εσωτερικές αντιθέσεις στην Κουμουνδούρου έχουν αμβλυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρόλα αυτά η κατάστρωση του γενικού πλάνου των υποψηφιοτήτων δεν αναμένεται να είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η τήρηση των ισορροπιών μεταξύ όλων των πλευρών δεν θα είναι κάτι απλό. Συνυπολογίζοντας, δε, τα προσωπικά ελατήρια των κορυφαίων στελεχών και την αντικειμενική ανάγκη του κόμματος να δείξει δυναμική αμφίπλευρου ανοίγματος, κοινωνική γείωση, τεχνοκρατισμό και ηγεμονική δυναμική στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, το σταυρόλεξο που καλείται να λύσει ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Γίνονται μετρήσεις

Ωστόσο, αν και μέχρι τώρα οι διαρροές που έχουν γίνει είναι ελάχιστες, οι πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως, αφενός η προετοιμασία έχει προσχωρήσει αρκετά, περιλαμβάνοντας και μετρήσεις για τη δημοφιλία συγκεκριμένων ονομάτων, αφετέρου έχουν προσεγγιστεί πρόσωπα που αναμένεται να προκαλέσουν αρκετά μεγάλη έκπληξη, όπως συνέβη πρόσφατα με την επιλογή της Πόπη Τσαπανίδου για τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Τεχνοκράτες, καλλιτέχνες, και κοινωνία

Βασικές δεξαμενές υποψηφίων για τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα παλιά στελέχη του, αναμένεται να είναι τρεις:

Α) Μέλη του think tank tank του Αλέξη Τσίπρα το οποίο αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ο οποίος θεωρείται φαβορί για μια θέση στο επικρατείας και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, που λέγεται, όμως, πως δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει το Παρίσι.

Β) Πρόσωπα που σηματοδοτούν κάτι σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες προέρχονται ή στους τομείς με τους οποίους έχουν δραστηριοποιηθεί.

Γ) Καλλιτέχνες και ιδίως τραγουδιστές και ηθοποιοί. Αυτή η τελευταία κατηγορία, εξαιτίας και της κόντρας που είχε η ΝΔ ως κυβέρνηση με τον κλάδο τους, πρόκειται για μια δεξαμενή από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερπληθώρα υποψηφιοτήτων και μάλλον θα χρειαστεί να κάνει δύσκολες επιλογές.

Μιθριδάτης, Τσανακλίδου, Αθανασίου

Ανάμεσα στα ονόματα που φαίνεται ότι έχουν συζητηθεί (και κάποιους από αυτούς και «μετρηθεί» δημοσκοπικά) τον τελευταίο καιρό στην Κουμουνδούρου περιλαμβάνονται ο ηθοποιός Γιώργος Κυρίτσης, ο ράπερ Μιθριδάτης, η τραγουδίστρια Τάνια Τσανακλίδου, η εγκληματολόγος Σοφία Βιδάλη, η αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου. Ωστόσο, πιθανότατα τα μεγάλα ονόματα που θα δούμε τελικά να εμφανίζονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενδεχομένως να μην έχουν δει το καν το φως της δημοσιότητας.

Οι τιμητικές του επικρατείας

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη σημασία θα έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές που θα γίνουν για τις μη εκλέγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Και αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει ότι χρησιμοποιεί το χρησιμοποιεί ως προθάλαμο στελεχών, αλλά και διότι διαδίδεται ότι υπάρχουν αρκετές προσωπικότητες που θα ήθελαν να συνδράμουν στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν επιθυμούν την εκλογή τους στην βουλή.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news