26.2 C
Athens
Sunday, June 4, 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Οι επικρατέστεροι για τα… ψηφοδέλτια Επικρατείας

Must read

More articles

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Για τη μητέρα των μαχών προετοιμάζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας για να επικρατήσει εκλογικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Νίκος Ανδρουλάκης για να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά, έτσι ώστε να καταστεί ρυθμιστής στην κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η μάχη, εκτός της επικοινωνιακής στρατηγικής που καταστρώνουν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, περιλαμβάνει και τους υποψηφίους που θα δραστηριοποιηθούν όχι μόνο σε κάθε νομό ξεχωριστά, αλλά και μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους πρόσωπα που διαθέτουν κύρος, επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση, και ευρύ εκτόπισμα στην κοινωνία.

Όλοι για πρώτη φορά

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» υποψήφιους που θα είναι για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφού πεποίθησή του είναι ότι από τους προηγούμενους βουλευτές, κανείς δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στο Επικρατείας.

Σε εκλόγιμη θέση αναμένεται μέχρι στιγμής, και αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, να είναι ο κ. Όθων Ηλιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center των ΗΠΑ. Επίσης, ο κ. Τσίπρας συζητά με το διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ενώ ακούγεται και το όνομα του κ. Γρηγόρη Γεροτζιάφα, αναπληρωτή καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie στο Παρίσι και υπευθύνου του Τμήματος Θρόμβωσης και Αιμόστασης του Service d’ Hématologie Biologique του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Tenon του Παρισιού.

Η εκπρόσωπος Τύπου, δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, και ο πρώην αρχηγός του Στρατού Ευάγγελος Αποστολάκης διεκδικούν, επίσης, εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι, εκτός των άλλων, το Επικρατείας να συμβολίζει και την ανανέωση, και γι’ αυτό γίνονται συζητήσεις και για τη σύζυγο του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, τη Δώρα Τσαμπάζη.

«Γρίφος» η κατάρτιση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις έτσι ώστε να βρει τους «καλύτερους» που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Με δεδομένο ότι στις επερχόμενες εκλογές ενδέχεται να εκλέξει όχι έναν αλλά δύο βουλευτές Επικρατείας, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Ο μέχρι σήμερα βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Καμίνης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει τη «βεντάλια» των προσώπων που θα μπορούσαν να ασκήσουν το ρόλο του βουλευτή Επικρατείας συγκεντρώνοντας, παράλληλα, το κύρος και την πολιτική ευπρέπεια σηματοδοτώντας τη νέα αρχή που θέλει να προσδώσει στο κόμμα. Τα ψηφοδέλτια θα είναι ανανεωμένα κατά 80% και αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα το επόμενο Σαββατοκύριακο, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε.

Στη θέση, επομένως, του κ. Καμίνη δεν αποκλείεται να είναι ο συνταγματολόγος και καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος συνέβαλε με τις επιστημονικές του γνώσεις στο θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από το παράνομο λογισμικό pretador και την ΕΥΠ.

Επίσης, ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Μήλη, αντιπροέδρου του ΤΕΕ, Παναγιώτη Δουδωνή, γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζου, της Ελένης Χρονοπούλου, αλλά και του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news