12.2 C
Athens
Friday, March 31, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσες οι κινήσεις Τσίπρα για ενημέρωση από Ράμμο στο θέμα των παρακολουθήσεων

Must read

More articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.52

Της Νίκης Ζορμπά

Το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος πολέμου στήθηκε χθες στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία είχε ως αντικείμενο τις καταγγελίες του Περισσού για παρακολούθηση του τηλεφωνικού του κέντρου το 2016. 

Το αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου όμως για ενημέρωση της επιτροπής που είχε υποβληθεί από τις 17 Ιανουαρίου, κατά γνωστοποίηση την οποία ο ίδιος παρέσχε με ανακοίνωσή του, είχαν δημιουργήσει ήδη εύφλεκτη ύλη για την Κουμουνδούρου η οποία ζητούσε να οριστεί άμεσα η ακρόαση του προέδρου της ΑΔΑΕ από την Επιτροπή. Η άρνηση της πλειοψηφίας ήταν που προκάλεσε την έκρηξη με αποχώρηση των βουλευτών- μελών από την Επιτροπή μετά βαριών καταγγελιών για επιχείρηση συσκότισης και κουκουλώματος από την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Και τώρα τι;

Δημόσιες δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προεξαρχουσών των διαρροών από πηγές της Κουμουνδούρου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ζητώντας του να ανταποκριθεί άμεσα η Βουλή στο αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ , καθώς “αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας”, είναι αρκούντως περιγραφικές για το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Τασούλας πάντως, είπε χθες πως: “Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί. Δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα. Υπάρχει θεσμική διαδικασία”.

Τα ίδια στελέχη εξάλλου, με υπαινιγμούς και αιχμές – χωρίς να περιγράφουν ωστόσο καθαρά πώς προτίθεται να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της πίεσης για άμεση ενημέρωση από τον Χρήστο Ράμμο, έδιναν σαφή εικόνα ως προς τούτο τουλάχιστον: Κάτι “μαγειρεύει” ο 7ος της Κουμουνδούρου για κλιμάκωση της υπόθεσης. 

Ενδεικτική ήταν και η δήλωση της ‘Ολγας Γεροβασίλη ( γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ): “επειδή οι θεσμοί είναι ισχυροί και η δημοκρατία είναι ισχυρή σε αυτόν τον τόπο δεν θα επιτρέψουμε τη διολίσθηση”. 

“Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι και δεν πρόκειται να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια έως το τέλος του άλλου μηνός για να κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή” ( σ.σ βάσει του κανονισμού η αντιπολίτευση δικαιούται να ζητήσει μια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ανά μηνα), διαμήνυαν συνεργάτες του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτερο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζε υπαινικτικά ότι η έρευνα της ΑΔΑΕ ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Α. Τσίπρα όταν επισκέφθηκε την Αρχή και ζήτησε  , κατά δήλωση του κ. Τσίπρα ” να ξεκινήσει έρευνα προκειμένου αυτή η μεγάλη σκιά των παρακολουθήσεων να φύγει από το πολιτικό μας σύστημα και από την λειτουργία του πολιτεύματος”.

Τούτων δοθέντων, σήμερα αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ επ αυτού του πεδίου , καθώς Αλέξης Τσίπρας και προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα συσκεφθούν επί των εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη Τσίπρα – προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πραγματοποιείται το μεσημέρι, υπό το φως της νέας επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα με κοινοποίηση και στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news