20.5 C
Athens
Monday, March 27, 2023

Συνεστίαση ΚΚΕ Καντάνου-Σελίνου: Κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές

Must read

More articles

Κάλεσμα για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές έκαναν μέσω των ομιλιών τους στην συνεστίαση του ΚΚΕ Καντάνου-Σελίνου, με θέμα: «Τόλμησε στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! “Ασπίδα” για το τώρα και ελπίδα για το αύριο!». Στην συνεστίαση μίλησαν ο Αλέκος Μαρινάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και ο Μίλτος Κλωνιζάκης συμπορευόμενος με το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στην ομιλία του ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε ότι «την διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι εργαζόμενοι, θα την δώσει ο ίδιος ο λαός, με την οργάνωσή του, τους αγώνες του. Ταυτόχρονα κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Τόνισε ότι το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των βιοπαλαιστών αγροτών, που πλήττονται από μια αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα και ροκανίζει το εισόδημα, γεννά την ενεργειακή φτώχεια, χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων, εντείνει την καταστολή. Ο φόβος τους είναι μόνο ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ και πρέπει ο λαός των Χανίων, να κάνει τον φόβο τους, πράξη».

Στη συνέχεια, ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης έκανε αναφορά στην γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή το σκάνδαλο στο ευρωκοινοβούλιο κάνοντας λόγο για τη δικαίωση της θέσης του ΚΚΕ σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα είπε: «Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ο ρόλος των θεσμών εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκάνδαλα και διαφθορά, φαινόμενα που δε μας κάνουν εντύπωση αλλά αναδεικνύουν πιο έντονα αυτό που για μας είναι πάγια θέση, ότι η Ε.Ε αποτελεί έναν ιμπεριαλιστικό μηχανισμό που λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, του κεφαλαίου δηλαδή και ανάλογα με αυτά καθορίζονται και οι λεγόμενες ευρωπαϊκές κατευθύνσεις, η ευρωπαϊκή πολιτική που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Οι λαοί όμως έχουν ζήσει στο πετσί τους τις περιβόητες ευρωπαϊκές πολιτικές με τους πολέμους, τις κρίσεις, την ενεργειακή φτώχεια, το τσάκισμα, εργατικών – λαϊκών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ο κατάλογος είναι μακρύς».

Στην συνέχεια έκανε λόγο για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ΚΚΕ, για να δημιουργηθεί ανάχωμα σε αυτά που σχεδιάζονται με βάση το κοινό τους πρόγραμμα ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΚΙΝΑΛ.

«Δεν είναι υπερβολή να μιλάμε για κοινό πρόγραμμα, εφόσον ήδη γνωρίζουμε τη συμπόρευση των τριών σε κρίσιμες ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο: Ταμείο ανάκαμψης, εντολές ΝΑΤΟ, φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, αντεργατικοί νόμοι, κ.ά. αποτελούν πτυχές του κοινού προγράμματος. Ο ελληνικός λαός έχει πλέον πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει στις ερχόμενες εκλογές. Δοκιμάστηκαν όλα τα σενάρια, κυβερνήσεις μονοκομματικές, συνεργασίες, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές. Όλοι τους υλοποίησαν μια αντιλαϊκή πολιτική, ψήφισαν μνημόνια, υπερασπίστηκαν τις επιλογές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Αναρωτήθηκε τέλος γιατί άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης των τροπολογιών που καταθέτει το ΚΚΕ στην βουλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση της ΛΑΡΚΟ και της μείωσης του ΦΠΑ σε είδη βασικών λαϊκών αναγκών».

Επεσήμανε, τέλος, πως «το ΚΚΕ έχει το πρόγραμμα εκείνο που δίνει πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις στο σήμερα, βασισμένο στην επιστημονική επεξεργασία των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας, καλώντας τον λαό να γυρίσει την πλάτη στους στημένους καβγάδες, στα διλήμματα και τους εκβιασμούς που θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα προς τις εκλογές και απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που συνειδητά υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα, να επιλέξει το καλό σενάριο για τον ίδιο που γράφεται με ισχυρό ΚΚΕ παντού!».

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news