Συγκέντρωση τη Δευτέρα στην Ελληνική πρεσβεία στη Δανία

0
139

Συγκέντρωση στην Ελληνική Πρεσβεία στη Δανία (Hammerensgade 4, 1267 København) πραγματοποιεί η Ελληνική Κοινότητα Δανίας, τη Δευτέρα 6/3 στις 16.00 για το έγκλημα στα Τέμπη. 

«Τα κέρδη τους – οι νεκροί μας! Δεν είναι η ώρα της σιωπής. Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!» τονίζει το ΔΣ της κοινότητας στο κάλεσμα της και σημειώνει πως «Όλοι εμεις οι Έλληνες μετανάστες, εργαζόμενοι, φοιτητές, νέοι και νέες που ζούμε στη Δανία, όλες αυτές τις μέρες είμαστε στη Δανία μόνο “σώματι”. Η καρδιά και η σκέψη μας είναι στην Ελλάδα, στους δεκάδες νεκρούς επιβάτες και εργαζόμενους της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους. Ο κόμπος στο στομάχι που έχουμε όλοι μας αυτές τις μέρες, η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για το έγκλημα πρέπει να γίνει δύναμη, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι, να λάμψει η αλήθεια.

Η απάντηση στο «στείλε μου όταν φτάσεις» δεν έφτασε ποτέ…

Ο καθένας από εμάς, από τα αδέρφια μας και τους φίλους μας, θα μπορούσε να είναι στη θέση των νεκρών παιδιών. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο και οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο: Είναι το κράτος, οι κυβερνήσεις και η εταιρεία που για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές!

Η κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών χύνει δηλητήριο για τις κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων που παλεύουν για να έρθουν όλα στο φως. Προσπαθούν να αποκρύψουν τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν και να τα ρίξουν όλα σε ανθρώπινο λάθος. Δε θα τους περάσει! Απαιτούμε: Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή!

Στο «Πάμε και όπου βγει» απαντάμε “Φτάνει πια!”»