Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας και οι βάσεις σας | Πολιτική

0
84

Λίγο προτού έρθει ο Μπλίνκεν, κατέφθασε στην Αθήνα και η υφυπουργός Πολέμου των ΗΠΑ, Σελέστ Γουάλαντερ, η οποία ήταν μαζί του στις συναντήσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία, αφού πρώτα επιθεώρησε τις βάσεις της και τα στρατά της. Οχι μόνο τα αμερικάνικα που σταθμεύουν στην Ελλάδα αλλά και τα ελληνικά. Το ίδιο κάνει, άλλωστε.

Συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Χαρδαλιά και τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο, η Γουάλαντερ επισκέφτηκε τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη.

Στη Λάρισα επισκέφτηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης, από την οποία εξορμούν τα πιο σύγχρονα αμερικάνικα drones που εκτελούν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Ευρώπης, συλλέγοντας πληροφορίες χρήσιμες για τη διεξαγωγή του πολέμου του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, πετώντας μόνο τη νύχτα.

Στην Αλεξανδρούπολη, η αμερικανίδα υφυπουργός, συνοδευόμενη από τους υποτακτικούς της, επισκέφτηκε επισκέφθηκε την έδρα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρος») και το λιμάνι της πόλης. Το λιμάνι που έχει μετατραπεί σε κρίσιμο κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων και πολεμικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία.

Ο «βυσματωμένος αρχιστράτηγος» δεν είχε κανένα πρόβλημα να γράψει στο twitter ότι η Αλεξανδρούπολη είναι «η Σούδα του Βορρά» και πως το λιμάνι της παίζει αποφασιστικό ρόλο στην «υποστήριξη στην Ουκρανία».

Οπως έγραψαν τα παπαγαλάκια του φιλοκυβερνητικού Τύπου, κατά την επίσκεψη της Γουάλαντερ στην έδρα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού έγινε ενημέρωση από τον διοικητή της, υποστράτηγο Καβιδόπουλο, παρουσία και του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγου Κωνσταντάκου, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις δραστηριότητες της μονάδας. Είναι από τις σπάνιες φορές, έγραψαν, που αμερικανός αξιωματούχος επισκέπτεται ελληνική στρατιωτική μονάδα και δέχεται τέτοια ενημέρωση!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας» (το είπε ο τότε υπουργός Στρατιωτικών Π. Κανελλόπουλος στον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ το 1953) κι ας έχουν περάσει 70 χρόνια. Η αμερικανοδουλεία της ελληνικής αστικής τάξης εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της κυρίαρχης ιδεολογίας και της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Και η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει πολεμικό ορμητήριο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, που πλέον βρίσκονται σε πόλεμο με τους ρώσους ιμπεριαλιστές, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον ελληνικό λαό σε περίπτωση επέκτασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.