Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηνά Λινού: Είχε πει το αυτονόητο – Η ΝΔ επιτίθεται με fake news

0
67
Στήριξη-ΣΥΡΙΖΑ-στην-Αθηνά-Λινού:-Είχε-πει-το-αυτονόητο-–-Η-ΝΔ-επιτίθεται-με-fake-news

Στήριξη στην καθηγήτρια Επιδημιολογίας και υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,δίνει η Κουμουνδούροι με σημερινή της ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση της ΝΔ για παλαιότερες δηλώσεις της Αθηνάς Λινού.

Η κυρία Λινού ενώ καταδίκασε την τοποθέτηση του καθηγητής Ιατρικής και πρώην υποψήφιου με την ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού περί διαλογής ασθενών, είχε πει παλαιότερα και η ίδια ότι «δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Νέα Δημοκρατία σήμερα μέσα στον πανικό της προχώρησε σε μια απίστευτη αθλιότητα: επιτίθεται με fake news στην καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Η κυρία Λινού πριν επτά χρόνια υποστήριξε το αυτονόητο. Ότι το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και στις οικογένειες τους που είναι αντιμέτωπες με τον ανείπωτο πόνο της απώλειας.

Αυτό επιβάλλει η ιατρική, ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ηθική.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να απολογηθεί. Γιατί μετατρέπει την πιο δύσκολη στιγμή χιλιάδων οικογενειών σε αντικείμενο φτηνής ψευδολογίας. Γιατί επιχειρεί να εξισώσει την κυνική δήλωση του κ. Πνευματικού για την οικονομική διάσταση της θεραπείας με τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία μιας γιατρού που δίνει τη μάχη για το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος.Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για κέρδη και ζημιές. Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Αντιδράσεις από τη ΝΔ

Τι θα κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας; Με ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία μετά τη στήριξη που παρείχε η Κουμουνδούρου στην Αθηνά Λινού.

Θέματα τόσο υψηλής ευαισθησίας, όπως οι θεραπείες των καρκινοπαθών, ειδικά τελικού σταδίου, θα έπρεπε να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση.

Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία και θα έπρεπε όλα τα κόμματα να απέχουν από διαγκωνισμούς που παραπέμπουν σε πολιτική εκμετάλλευση τόσο κρίσιμων ζητημάτων.

Γι’ αυτό και δεν βγάλαμε καμία απολύτως ανακοίνωση για τις δηλώσεις της κας Λινού. Ήρθε όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, όχι μόνο να υποστηρίξει την κα Λινού, που λέει περίπου τα ίδια με αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός, οι απαράδεκτες δηλώσεις του οποίου αντιμετωπίστηκαν όχι μόνο με αποδοκιμασία αλλά και με απόσυρσή του από την προεκλογική μάχη, αλλά να επιτεθεί και στη ΝΔ υποστηρίζοντας πλήρως τις απόψεις της υποψήφιας βουλευτού του

Εγγραφή στις ενημερώσεις

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε σε βάθος

Οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και απόψεις καθημερινά στο e-mail σας.