Στέλιος Πέτσας: «Πολύ κοντά οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία»

0
215

Οι εκλογές της Τουρκίας θα διεξαχθούν στις 14 Μάϊου με τις εκλογές στην Ελλάδα να πέφτουν σε πολύ κοντινό διάστημα – Πότε αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για τις κάλπες σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εκλογές και την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους, για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα αλλά και τις εκλογές της γειτονικής χώρας, οι οποίες μπορεί να συμπέσουν με της χώρας μας.

«Δημοσιογραφικά μπορεί να υπάρχουν πληροφορίες για την 9η Απριλίου, αλλά ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πει την ημερομηνία των εκλογών. Απρίλιο ή Μάιο θα γίνουν εκλογές, θα το πει ο πρωθυπουργός. Σήμερα δεν νομίζω να το πει, σήμερα θα γίνει μία συζήτηση αναφορικά με τα όλα όσα έχουν γίνει στην 4ετία, που έχουν γίνει πολλά πράγματα και στο κομμάτι της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής και των εργασιακών σχέσεων. Πράγματα που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία 3,5 χρόνια μέσα σε πολλές δυσκολίες», ανέφερε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Για τις εκλογές διευκρίνισε: Το ελάχιστον συνταγματικό όριο για τις εκλογές, γιατί σχετίζεται με την ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, είναι γύρω στις 20 ημέρες. Άρα 25 με 30 μέρες πριν να γίνει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη των εκλογών. Είμαστε σε μία περίοδο, που διανύουμε μία εκλογική χρονιά, και ότι κάνουμε όλοι το συνδυάζουν με την προεκλογική περίοδο. Δεν είναι κάποια έκπληξη ούτε κάποιος αιφνιδιασμός. Απλώς ο πρωθυπουργός ξεδιπλώνει ένα σχέδιο. Οι πολίτες πρέπει να είναι αυστηροί μαζί μας και να κοιτούν εάν συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, γιατί έχουμε μία βαριά ατζέντα. Για το υπουργείο μας, ήδη ένα νομοσχέδιο που είχαμε στην ατζέντα μας για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και το νέο νομοσχέδιο θα εισαχθεί μέσα στις επόμενες μέρες».

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι εκλογικές αναμετρήσεις να συμπέσουν με εκείνες της Τουρκίας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 Μάϊου. «Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σταθμίσει ο πρωθυπουργός, μόνο εκείνος μπορεί να ξέρει εάν υπάρχει κάποιο ζήτημα γεωπολιτικό. Είναι πολύ κοντά οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν είναι το καθοριστικό ζήτημα οι εκλογές στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Πέτσας: «Για καταδικασθέντες για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές»

Ο Στέλιος Πέτσας ήταν κάθετος και ξεκάθαρος όσον αφορά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. «Για καταδικασθέντες για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές. Η κυβέρνηση έχει θέσει αυτό το θέμα στις πολιτικές δυνάμεις. Αναμένω να ακούσω την επίσημη ανακοίνωση. Γιατί κάποιος να διαφωνεί με αυτό το θέμα;», τόνισε.

«Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση της ανύπαρκτης “Μαρίας του Έβρου”»

Για την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο και την Τουρκάλα ακτιβίστρια, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε πως πρέπει «να αναδειχθεί το tweet του κ. Τσίπρα και την απάντηση στη ΔΕΘ. Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας, γιατί έσπευσε να καταδικάσει την Ελλάδα, να υιοθετήσει αυτές τις καταγγελίες, να μας λέει ότι υπάρχει νεκρό παιδί, και να παίζει το παιχνίδι αυτών που κατασκευάζουν αυτά τα θέματα. Αυτό το θέμα ανεβαίνει από μόνο του».