Σπίρτζης: Η ΝΔ δεν έχει, πλέον, τίποτα σοβαρό στην πολιτική της ατζέντα

0
71

«Η ΝΔ δεν έχει, πλέον, τίποτα σοβαρό στην πολιτική της ατζέντα. Να ευχαριστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον κομματικό της Τύπο που παρακολουθούν, λέξη, λέξη τις ομιλίες μας στις κομματικές μας εκδηλώσεις οι οποίες είναι ανοικτές», σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο «Open», σχετικά με αντιδράσεις για αναφορές του σε κομματική εκδήλωση.

Ειδικότερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι η ομιλία ήταν «για την οικονομία, την ακρίβεια, τις συντάξεις, τις υποκλοπές, την αστυνομική βία και τις σχέσεις της Greek Mafia με στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «όλα αυτά είναι η βίαιη βαρβαρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρέπει να αντιμετωπιστούν είτε με το καλό (δηλαδή με το να πάει η χώρα σε εκλογές το οποίο είναι και το αίτημά μας), είτε με το άγριο (δηλαδή να εξαναγκαζόμαστε κάθε μήνα να πηγαίνουμε στον εισαγγελέα για αυτά που κάνει η κυβέρνηση)».

Επιπλέον είπε μιλώντας για «αυτούς που απομόνωσαν την έκφραση και στάθηκαν μόνο σε μια λέξη», ότι «το άγριο, επίσης, είναι μετά από αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που έχουν βιάσει τη δημοκρατία (να ψηφίζουμε πόρισμα Εξεταστικής επιτροπής στο κοινοβούλιο χωρίς να το έχουμε στα χέρια μας, να ζητάμε να κληθούν μάρτυρες σε Επιτροπές και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να το απαγορεύει), να απέχουμε για να μην δώσουμε κάλυψη στις πρακτικές της κυβέρνησης». «Είναι μία φράση του ελληνικού λαού, θα την ξαναπώ. Με το καλό ή με το κακό, με το καλό ή με το άγριο», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι «δεν γίνεται να αναζητούμε τον κοινοβουλευτικό διάλογο σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται στο κοινοβούλιο και να έχεις μία κυβέρνηση για την οποία αποκαλύπτεται ο άμεσος διάλογος της με τη μαφία, μία κυβέρνηση η οποία έχει κάνει τα πάντα για να αθωωθούν στην πρώτη δίκη της Greek Mafia όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατί δεν μετέτρεψε τα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ σε ανακριτικό υλικό».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «οποιοσδήποτε υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες θα είχε παραιτηθεί». «Ρωτήσαμε πολύ ανοικτά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: Υπάρχει μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μιλάει με νονούς της νύχτας; Υπάρχει συνεργάτης ή διευθυντής του υπουργού που μιλάει με νονούς της νύχτας; Τοποθετούν νονοί της νύχτας ανθρώπους τους σε κρίσιμους τομείς της ΕΛΑΣ;», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σπίρτζης επέκρινε την κυβέρνηση ότι επετράπη στον Ηλ. Κασιδιάρη να έχει κανάλι στο youtube, να κάνει προεκλογική εκστρατεία δύο χρόνια τώρα», και τώρα «η ΝΔ φέρνει μία διάταξη η οποία δεν είναι συνταγματική, δεν φωτογραφίζει το να μην κατέβει η ναζιστική, εγκληματική οργάνωση ή παρακλάδια της στις εκλογές αλλά με βάση μια δογματική αντίληψη της ακροδεξιάς που έχει η ΝΔ να λέει ότι οι ναζιστές, οι φασίστες, οι εγκληματίες είναι το ίδιο με ένα άλλο κόμμα».

«Το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή να κρίνει. Και μάλιστα όχι στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε πολύ ανοικτοί να βρεθεί κοινός τόπος» και ότι «υπάρχει η δική μας πρόταση, η πρόταση του κ. Αλιβιζάτου οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης για κοινή στάση».