22.4 C
Athens
Thursday, June 1, 2023

Σκέρτσος: Ο «Πινόκιο» ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «πάγωμα μισθών»

Must read

More articles

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τους μισθούς εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για «Πινόκιο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ‘Πινόκιο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ‘πάγωμα μισθών‘ – άλλο ένα καραμπινάτο fake news του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, λίγες μόλις μέρες μετά την οριστική καταδίκη των υπολοίπων ψευδών τους στην κάλπη», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος.

Όπως λέει, «η δύσπεπτη για τον ΣΥΡΙΖΑ σύγκρισή του με τη ΝΔ – που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι είχαν υπερδιπλάσιο μισθολογικό όφελος από την κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – τον οδηγεί σε νέα τερατώδη ψέματα».

«Έτσι, πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως η κυρία Ακρίτα και ο κ. Πολάκης», προσθέτει, «διαδίδουν ψευδώς ότι οι μισθοί ‘παγώνουν’ την επόμενη διετία, επικαλούμενοι αποσπασματικά δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας και έκθεση της Κομισιόν».

«Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη τους…»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέχεια, παρέθεσε κάποια «αδιαμφισβήτητα» – όπως τα χαρακτήρισε – δεδομένα:

«Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη τους με τα ακόλουθα αδιαμφισβήτητα δεδομένα: κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία παραδόθηκε στο 17,5%, ενώ περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονταν με μισθό χαμηλότερο των 700 ευρώ/μήνα ενώ. Το αποτέλεσμα ήταν να διευρυνθεί περαιτέρω το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών εισοδημάτων. Επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

»Αντιθέτως, την περίοδο 2019-2023, η ανεργία μειώθηκε κατά 5 επιπλέον μονάδες, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε με διπλάσιο ρυθμό από την προηγούμενη τετραετία, κατά +20%, από τα 650 στα 780 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Εργάνη, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό κάτω των 700 ευρώ μειώθηκαν κατά 250.000 ή κατά 35%, και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 2 μονάδες και ο πληθυσμός που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας.

»Με βάση αυτή την καλύτερη πορεία της οικονομίας, της απασχόλησης, των επενδύσεων και των εισοδημάτων, η ΝΔ έχει δεσμευθεί για νέα αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού κατά 25% έως το 2027 και διπλάσια αύξηση του ΑΕΠ από την υπόλοιπη Ευρώπη σε ετήσια βάση», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

«Με απειλές και ψέματα, εκλογές δεν κερδίζονται»

Και προσέθεσε: «Αυτό που αποκρύπτουν σκοπίμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσκοτίσουν και εντέλει να παραπλανήσουν τους πολίτες, είναι ότι το δημοσίευμα δεν αναφέρεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που ήδη συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, αλλά στην επαναφορά των ‘τριετιών’ αφού πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Κάτω, δηλαδή, από το ποσοστό που ορίζει ο νόμος του 2012, που εφάρμοσε πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019».

«Αυτό που δεν ομολογούν είναι ότι η κυβέρνηση παγίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, «κάνει συντηρητικές εκτιμήσεις στις επίσημες προβλέψεις της για την πορεία οικονομίας, ΑΕΠ, επενδύσεων, ανεργίας κ.ο.κ. και παγίως τα τελικά αποτελέσματα είναι καλύτερα των εκτιμήσεών μας.

»Αυτό άλλωστε μαρτυρά η πτώση της ανεργίας κατά 5 μονάδες την τετραετία 2019-2023, αλλά και ο διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, η μεγαλύτερη πτώση δημοσίου χρέους στην ΕΕ κ.λπ. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η δική μας πολιτική μπορεί να εγγυηθεί ακόμη πιο δυναμική αύξηση του ΑΕΠ και ταχύτερη του προσδοκώμενου πτώση της ανεργίας κάτω από 10% και τα επόμενα χρόνια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι «στον αντίποδα της κυβέρνησης, βρίσκεται μονίμως ο ‘Πινόκιο’ ΣΥΡΙΖΑ, που τάζει λαγούς με πετραχήλια, όπως το πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ, το οποίο αν ποτέ εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε τη χώρα μας αυτομάτως σε νέο καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος, αποκλεισμού από τις αγορές, νέων μνημονίων, βαθιάς ύφεσης, υπερφορολόγησης και απώλειας εισοδημάτων και θέσεων εργασίας».

Για να καταλήξει πως «με απειλές και ψέματα, εκλογές δεν κερδίζονται. Φαίνεται για άλλη μια φορά όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ούτε έμαθαν ούτε και θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν γιατί ηττήθηκαν στις κάλπες της Κυριακής».

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news