Σεισμός στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια έστειλε μήνυμα στους διασώστες από τα συντρίμμια

0
96
Σεισμός-στην-Τουρκία:-24χρονη-αθλήτρια-έστειλε-μήνυμα-στους-διασώστες-από-τα-συντρίμμια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και στο σημείο όπου επιχειρεί υπάρχουν ενδείξεις για ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με το Open, 24χρονη αθλήτρια,  φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη, στην Αντιόχεια, όπου επιχειρούν μεταξύ άλλων συνεργείων και η ΕΜΑΚ. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ANT1, μαζί με την 24χρονη Γκιοσντέ Οζτούρκ βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα άλλες 3 συναθλήτριές της στην ομάδα βόλεϊ και ένα μικρό αγοράκι που το αναζητά ο πατέρας του. Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού φέρεται να τηλεφώνησε στο κινητό του παιδιού του και η κλήση να απαντήθηκε χωρίς όμως να ακούσει κάποια φωνή.

Οι διασώστες με τη χρήση της θερμικής κάμερας εντόπισαν ζωή κάτω από τα συντρίμμια.

Νωρίτερα, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια.

Από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: «Επικήρυξαν» τους κατασκευαστές των… χάρτινων κτιρίων – 12 συλλήψεις

Σεισμός στην Τουρκία: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στα ερείπια της Αντιόχειας – Άκουσαν φωνές επιζώντων 132 ώρες μετά τον σεισμό

Μεθώνη: Φίλος του ζευγαριού λέει ότι άφησαν σημείωμα στην κόρη τους – «Θα σ’ αγαπάμε»