Σεισμός στην Τουρκία: «Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την ισορροπία μας» λένε Έλληνες κοντά στο επίκεντρο

0
96

Η σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας την Τουρκία και τη Συρία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και εκτεταμένες υλικές καταστροφές. Έλληνες που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, στη γειτονική χώρα, περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίας και φόβου που έζησαν.

«Κουνούσε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου» λέει στην ΕΡΤ ο Νίκος Καρύδας, Έλληνας γυμναστής που εργάζεται στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γκαζιαντέπ, περιγράφοντας την ώρα του ισχυρού σεισμού στην Τουρκία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqbcjuifbfr5)

«Είμαι 45 λεπτά από το επίκεντρο του σεισμού. Ήταν 4:15 το πρωί, σηκώθηκα όρθιος δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου» περιγράφει και συνεχίζει: «Ήταν πολύ έντονο το κούνημα. Ο σεισμός διήρκησε τουλάχιστον 1,5 λεπτό. Ήταν τρομακτικό, ένιωθα ότι θα πέσει το κτίριο». Στη συνέχεια είπε ότι και οι μετασεισμοί ήταν πού έντονοι. «Είμαστε από τα ξημερώματα μέσα στα αυτοκίνητα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ένας άλλος Έλληνας που έχει μεταβεί στη νοτιοανατολική Τουρκία για λόγους εργασίας και βίωσε την ώρα του φονικού σεισμού, είπε στο Open πως «ο σεισμός έγινε τα ξημερώματα, όταν ο κόσμος κοιμόταν. Κάποια στιγμή άρχισε να κουνάει, κράτησε τουλάχιστον ένα λεπτό».

«Βγήκαμε από το ξενοδοχείο και αυτό που αντικρίσαμε ήταν: δεξιά αριστερά δύο κτίρια 15 ορόφων πεσμένα. Είχαν γίνει μία μάζα, γκρεμίστηκαν τελείως», πρόσθεσε ο Αλέξης.

Όπως διευκρίνισε, το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε εκείνος, «κρατήθηκε οριακά γιατί το ένα κτίριο έπεσε σχεδόν πάνω του».

Ειδήσεις σήμερα:Συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό στην Τουρκία: Εγκλωβισμένη καταγράφει τις στιγμές κάτω από τα ερείπια

Χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας – Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

Παραμυθένιες εικόνες από το κέντρο της Αθήνας – Στα λευκά και το Ζάππειο