12.2 C
Athens
Friday, March 31, 2023

Πόπη Τσαπανίδου / «Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που το βάζει στα πόδια τρέμοντας τη σύγκριση με τον Τσίπρα»

Must read

More articles

«Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» το θέτουμε επτά χρόνια τώρα, με συνεχείς προσκλήσεις σε τηλεμαχία» τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου

«Πυρά» προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή συνέντευξή του, εξαπέλυσε με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου. 

Ειδικότερα, η κ. Τσαπανίδου σημειώνει ότι «το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» το θέτουμε επτά χρόνια τώρα, με συνεχείς προσκλήσεις σε τηλεμαχία» και τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που το βάζει στα πόδια τρέμοντας τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα».

«Η κλεψύδρα, όμως, άδειασε. Σύντομα οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις κάλπες και θα φέρουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα» κατέληξε λέγοντας η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου. 

Η συνέντευξη του Οικόνομου

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε τα εξής: «Όταν υπάρχει αδυναμία να διατυπώσεις μία πρόταση για τα ουσιαστικά και τα μεγάλα που αφορούν την κοινωνία -αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ- και επιδιώκεις παρατεταμένα, συνεχώς, μονότονα, την τοξικότητα, τη λάσπη, τις ύβρεις, τα κατασκευασμένα συμπεράσματα, τους ανυπόστατους ισχυρισμούς, είναι μοιραίο ότι δεν σου μένει άλλη διέξοδος, παρά να επιστρατεύεις ακραίους χαρακτηρισμούς για όσους δεν συμμερίζονται τα ίδια. Δεν είναι η πρώτη φορά. Υπήρχε μία περίοδος που όσοι είχαν διαφορετική άποψη για την παρουσία της χώρας στην Ευρώπη, για το πώς θα έπρεπε να παλέψουμε για να αναταθεί η οικονομία, τους χαρακτήριζαν γερμανοτσολιάδες, η πάνω και η κάτω πλατεία. Τώρα τους χαρακτηρίζουν εκβιαστές ή εκβιαζόμενους.

Είναι το απότοκο της αδυναμίας διατύπωσης μιας πρότασης. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να κριθεί στο επίπεδο των προτάσεων και κυρίως των έργων. Είναι μία καλή εξέλιξη αυτή για όσους πριν από κάμποσο χρονικό διάστημα έλεγαν, έχοντας τα δικά τους πράγματα στο μυαλό, ότι βασικός στόχος είναι να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και να σχηματίσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση. Με ποιους; Με όσους αποκαλούν εκβιαζόμενους, αυτούς που υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν την επόμενη μέρα; Με τον κ. Βαρουφάκη; Με εκείνους που είχαν σχεδιάσει στο παρελθόν την έφοδο στο Νομισματοκοπείο και τις πιστωτικές μονάδες, αντί για κοινό νόμισμα; Αυτό είναι η προοδευτική διακυβέρνηση;

Ο κ. Τσίπρας έχει πει πολλά. Πρώτα απ’ όλα, θέλει τεράστιο έλλειμμα ιστορικής ενσυναίσθησης και ιστορικής γνώσης και περίσσεια θράσους για να διατυπώνει κάποιος το δίλημμα «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία». Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974, που τη θεμελίωσε, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας πού ήταν ακριβώς τότε, όταν εμείς κρατούσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη; Ζητούσε δανεικά από τον Putin.

Έψαχνε να βρει καύσιμα από τη Βενεζουέλα. Αναζητούσε τριτοκοσμικούς δρόμους για την Πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας έχει πει πολλά στα διλήμματα. Έχει μία σημασία το τι δεν έχει πει. Δεν έχει πει αυτό που θα περίμενε κανείς να ακούσει. Δεν έχει πει στον ελληνικό λαό: «Τσίπρας ή Μητσοτάκης»; Το πάει από δω, το πάει από κει.

«Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία», «με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή». Μεταχειρίζεται διάφορα ζητήματα. Γιατί δεν έχει πει «Τσίπρας ή Μητσοτάκης»;

Είναι τόσο αυταπόδεικτη η σύγκριση μεταξύ δύο -που και οι δύο έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας, έχουν διατελέσει Πρωθυπουργοί- που δεν τολμά να θέσει το δίλημμα: Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Ποιος θα είναι ο καπετάνιος στους φουρτουνιασμένους καιρούς που ζούμε; Τι έχει να αναδείξει ο ένας και τι ο άλλος;

Δεν τολμάει ο κ. Τσίπρας να διατυπώσει το δίλημμα αυτό. Να πει στον κόσμο: «Εγώ ισχυρίζομαι ότι θα είμαι καλύτερος Πρωθυπουργός από τον Μητσοτάκη, γιατί ενώ ο Μητσοτάκης, για παράδειγμα σε επίπεδο διεθνούς ισχύος της χώρας, πρότεινε 3-4 πράγματα που έγιναν ευρωπαϊκός κανόνας από όλο τον κόσμο, από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγώ πρότεινα πέντε». Ας μας πει μία μεγάλη επένδυση που έφερε στη χώρα. Ας μας πει μία πολιτική που κράτησε την κοινωνία όρθια. Ας μας πει ποιο εργοστάσιο άνοιξε. Ας μας πει τι έχει να αντιτάξει αυτός στη λογική ότι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας πήραν μισθό και δώρο έπειτα από οκτώ χρόνια; Τι έχει να πει για τις συντάξεις που αυξήσαμε; Τι έχει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους;

Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι η κάθε κάλπη είναι είναι μοναδική. Η απλή αναλογική είναι «βόμβα» στα θεμέλια της σταθερότητας. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν διάφοροι καλοθελητές στην πρώτη κάλπη και να πουν στον κόσμο ότι «τώρα μιας και δεν πρόκειται να βγει Κυβέρνηση, είναι μια ευκαιρία να στείλεις ένα μήνυμα για μια πικρία, για μια αστοχία, για κάποια πράγματα που δεν έγιναν σωστά, για κάτι που δεν δικαιώθηκε». Μην κάνει το λάθος ο κόσμος και τους ακούσει. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν έκρυψε ποτέ ότι δική μας επιλογή είναι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για μια ισχυρή, συμπαγή, αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Αυτό είπαμε από την αρχή. Δεν πιστεύουμε στη λειτουργία της απλής αναλογικής και στην αρχιτεκτονική αυτών των σχημάτων στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Λέμε στον ελληνικό λαό: «Θέλω να μου δώσεις καθαρή εντολή, έτσι  ώστε αν ξαναχρειαστεί να διαχειριστώ υβριδικές επιθέσεις σαν αυτή στον Έβρο, αν ξαναχρειαστεί να πάρω γρήγορες αποφάσεις, να μην έχω μια ατέρμονη εσωτερική διαβούλευση. Γρήγορα, έγκαιρα, σχεδιασμένα, να παίρνω τις αποφάσεις προς όφελος της κοινωνίας». Λέμε: «Δώστε μου από την πρώτη Κυριακή ένα ποσοστό, το οποίο σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα μου εξασφαλίζει αυτοδυναμία». Απλές κουβέντες.

Σήμερα, δεν υπάρχει στέρεα υπόθεση, με βάση αυτά που βλέπουμε, ότι σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Αυτό βλέπουμε. Αυτό μας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αυτή είναι η δική μας προσλαμβάνουσα με τον κόσμο που μιλάμε, στις εκδηλώσεις που πηγαίνουμε, στις συζητήσεις που έχουμε. Αυτό θα διεκδικήσουμε χωρίς αλαζονεία, χωρίς έπαρση, με εμπιστοσύνη στον κόσμο, με γνώση ότι έγιναν μεγάλα βήματα προόδου αυτή την τετραετία, αλλά δεν διορθώθηκαν όλα, ούτε έγιναν όλα σωστά και με απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό στο κριτήριο των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει να αντιπαρατίθεται σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας και καλεί και τους υπόλοιπους στο πολιτικό σκηνικό, στις εβδομάδες, στους μήνες που έχουμε μέχρι την εκλογική αναμέτρηση, εκεί να επικεντρωθούμε και να αφήσουμε στην άκρη συνωμοσιολογίες, την τοξικότητα, την ατεκμηρίωτη σκανδαλολογία. Όλα αυτά που έχουν και μία οσμή ναφθαλίνης, έρχονται από το παρελθόν, από την Ελλάδα που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας».

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news