Πόλεμος στην Ουκρανία – Στόλτενμπεργκ: Βλέπουμε ήδη την έναρξη μιας νέας ρωσικής επίθεσης

0
111
Πόλεμος-στην-Ουκρανία-–-Στόλτενμπεργκ:-Βλέπουμε-ήδη-την-έναρξη-μιας-νέας-ρωσικής-επίθεσης

Λίγο προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ. «Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπουμε ήδη την έναρξη μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία» δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής συνάντησης των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν προετοιμάζεται για ειρήνη», αντίθετα ξεκινά νέες επιθέσεις.

Όπως επισημαίνει ο Στόλτενμπεργκ, «το ΝΑΤΟ θα σταθεί δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί» και πρόσθεσε πως οι σύμμαχοι βρίσκονται σε «έναν αγώνα logistics» με τη Ρωσία.

«Βασικές δυνατότητες όπως πυρομαχικά και ανταλλακτικά πρέπει να φτάσουν στην Ουκρανία προτού η Ρωσία μπορέσει να πάρει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης. Η ταχύτητα θα σώσει ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Συνέχισε επίσης υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στέλνει «χιλιάδες και θα στείλει χιλιάδες ακόμη στρατεύματα», παράλληλα όμως αποδέχεται το «πολύ υψηλό ποσοστό απωλειών» και αφού έχει «μεγάλες απώλειες», αλλά ασκεί πίεση στους Ουκρανούς.

«Αυτό που λείπει από τη Ρωσία σε ποιότητα, προσπαθούν να το αντισταθμίσουν σε ποσότητα», τόνισε κάτι που όπως είπε δείχνει πόσο επείγον είναι για τη Δύση να προμηθεύσει στην Ουκρανία περισσότερα όπλα.

«Όσο πιο γρήγορα μπορεί το Κίεβο να εφοδιαστεί με όπλα, πυρομαχικά, ανταλλακτικά και καύσιμα, τόσο περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αίτημα άρσης ασυλίας του Κύρτσου για χρέη €459.000 στο Δημόσιο

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Το «θαύμα» της Ερζίν – Η μόνη πόλη στο Χατάι που δεν έχει θρηνήσει ούτε έναν νεκρό