Πόλεμος στην Ουκρανία – Μήνυμα Ζελένσκι σε Πούτιν: Δεν παραχωρούμε κανένα έδαφος, δεν είστε αξιόπιστος για να συνομιλήσουμε

0
102
Πόλεμος-στην-Ουκρανία-–-Μήνυμα-Ζελένσκι-σε-Πούτιν:-Δεν-παραχωρούμε-κανένα-έδαφος,-δεν-είστε-αξιόπιστος-για-να-συνομιλήσουμε

Απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο παραχώρησης γης ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ η Ρωσία – σύμφωνα με το ΝΑΤΟ – ετοιμάζει μια νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Σε συνέντευξή του στο BBC, λίγο προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι οποιαδήποτε κίνηση παραχώρησης θα έδινε στη Ρωσία το «δικαίωμα» να επιτίθεται ξανά και ξανά, ενώ τόνισε ότι μια νέα επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει.

«Οι ρωσικές επιθέσεις πραγματοποιούνται από διάφορες κατευθύνσεις» είπε ειδικότερα.

Ο Ζελένσκι απηύθυνε ξανά έκκληση προς τη Δύση για αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας.

«Με τα σύγχρονα όπλα θα επιβληθεί η ειρήνη. Αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Ρωσία» σημείωσε ο Ζελένσκι.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα ο Ουκρανός πρόεδρος συναντήθηκε με Ευρωπαίους ηγέτες, σε συνομιλίες στις οποίες υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα για συνέχιση της στήριξης.

Μετά τις δηλώσεις του Αλεξάντρ Λουκασένκο, που τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό του Πούτιν, ο Ζελένσκι είπε τα εξής: «Ελπίζω η Λευκορωσία δεν θα ακολουθήσει τη Ρωσία στον πόλεμο. Εάν το κάνει, θα παλέψουμε και θα επιβιώσουμε. Επιτρέποντας στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τα εδάφη της Λευκορωσίας για μια νέα επίθεση, επιτρέπουμε να γίνει ένα τεράστιο λάθος».

«Η επιβίωση σχετίζεται με την ενότητα. Η Ουκρανία παλεύει για την επιβίωσή της» το μήνυμα που επανέλαβε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Οποιοσδήποτε συμβιβασμός για παραχώρηση εδάφους θα μας έκανε πιο αδύναμους» τόνισε δε.

«Δεν θα συμβιβαστούμε με τον Πούτιν ούτε θα εμπλακούμε σε διάλογο μαζί του, επειδή δεν έιναι αναξιόπιστος» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ειδήσεις σήμερα:H Kάρμεν Ηλέκτρα πόζαρε ημίγυμνη και κάλεσε τους θαυμαστές της στο OnlyFans για… περισσότερα«Η Καϊλή είναι μάνα, πρέπει να είναι σπίτι στο παιδί της», η γραμμή του «δικηγόρου του διαβόλου»Κόντρα Ακρίτα με ΚΚΕ για την ομοφοβία και στη μέση ο Μπιμπίλας