Πολιτική αντιπαράθεση για την παρακολούθηση υπουργών & στρατιωτικών

0
152

«Στη συζήτηση προηγείται το πολιτικό αποτέλεσμα της πρότασης μομφής. Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής και σε λίγους μήνες πιστεύουμε και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Το ζήτημα είναι σοβαρό και αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας», ανέφερε για τις παρακολουθήσεις, τονίζοντας:

«Να ενθαρρύνουμε, να πιέσουμε την ανεξάρτητη δικαιοσύνη να οδηγηθεί η υπόθεση σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα εκκαθάρισης, καθώς όσο παραμένει είναι δηλητιριαστική. Πρέπει να στρέψουμε τα φώτα στη δικαιοσύνη να φέρει μια γρήγορη διαλεύκανση».

Διερωτώμενος πώς ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε σε έξι συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία παρακολουθούνταν, αναρωτήθηκε «μήπως υπάρχουν διαρροές μέσα από την ΕΥΠ;» και σημείωσε:

«Μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι οι νόμιμες παρακολουθήσεις γινόντουσαν, όχι γιατί υπήρχε μια καχυποψία, αλλά μια φροντίδα προστασίας των προσώπων; Δεν είναι τρολιά αυτό, είναι σοβαρό».

Σχετικά με το αποτέλεσμα της κάλπης και το ενδεχόμενο συνεργασιών, ανέφερε:

«Η εκλογή είναι μία, οι κάλπες είναι δύο. Η πολιτική μάχη είναι η πρώτη κάλπη. Θα νικήσουμε στην πρώτη και θα επισφραγίσουμε τη νίκη μας στη δεύτερη. Δεν μπορούμε να συζητάμε σενάρια μη αυτοδυναμίας όταν θεωρούμε απολύτως εφικτή, στη δεύτερη κάλπη, την αυτοδυναμία».

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο»

Από τη μεριά της, η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι το μεγαλύτερο στη μεταπολιτευτική περίοδο.

«Είμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Παρακολουθούνταν για σχεδόν 2 χρόνια η στρατιωτική ηγεσία. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να τους παρακολουθεί, αυτή η ευθύνη τον βαραίνει σε ό,τι αφορά την παραβίαση του Συντάγματος αλλά και της λειτουργίας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, το πρόβλημα για τη ΝΔ «δεν είναι η παρακολούθηση, αλλά η αποκάλυψη της παρακολούθησης».

Αναφερόμενη στις εκλογές, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αναζητά την προοδευτική διακυβέρνηση στο πλαίσιο συνεργασιών», αποκλείοντας ωστόσο οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ.

«Αναδείξαμε το ζήτημα για τη δημοκρατία»

Για μεγάλο σκάνδαλο έκανε λόγο και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

«Εμείς αναδείξαμε το ζήτημα για να κερδίσει η χώρα, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου. Ας σοβαρευτεί η ΝΔ να μην ακούμε επιχειρήματα που δεν έχουν σοβαρή βάση. Ας αποδεχτούν ότι έχουμε ένα σκάνδαλο, ότι στήθηκε ένα παρακράτος στο Μέγαρο Μαξίμου που παρακολουθούσε υπουργούς του».

Ζήτημα από εδώ και πέρα είναι «να δούμε πώς θα προστατευτούμε» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Έπρεπε η ΝΔ να έχει την ευθιξία να πει να έρθουν όλα στο φως».