ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ και ο πρόεδρός της διακατέχονται από παραταξιακά και οικογενειακά σύνδρομα

0
68
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:-Η-ΝΔ-και-ο-πρόεδρός-της-διακατέχονται-από-παραταξιακά-και-οικογενειακά-σύνδρομα

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζει την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι, πλέον, σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρόεδρός της διακατέχονται από παραταξιακά και οικογενειακά σύνδρομα με το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, σημειώνει πως η ΝΔ «επιχειρεί να διαγράψει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που μόνη απέναντι σε όλους -εντός και εκτός Ελλάδας- κράτησε τον τόπο όρθιο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Η Νέα Δημοκρατία περιφρονεί τη μνήμη του ελληνικού λαού. Νομίζει ότι με μια ανακοίνωση μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία.

Πιστεύει ότι οι πολίτες λησμονούν τις τεράστιες ευθύνες του κόμματός τους για την πτώχευση της χώρας, που φρόντισε να «ξεπλύνει» ο κ. Τσίπρας.

Επιχειρεί να διαγράψει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που μόνη απέναντι σε όλους -εντός και εκτός Ελλάδας- κράτησε τον τόπο όρθιο.

Πασχίζει να κρύψει τα «Ζάππεια», τα λάβαρα του δεξιού «αντί-μνημονίου» και του λαϊκισμού.

Προσπαθεί -μήνες τώρα- να εξισώσει τη Δημοκρατική Παράταξη με την αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις αυταπάτες και τα πειράματα.

«Ξεχνούν» ότι είναι οι ίδιοι διαχρονικά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην όχθη της εξαπάτησης του λαού. Αν δεν τα θυμάται ο κ. Μητσοτάκης, ας ρωτήσει την κ. Μπακογιάννη.

Είναι, πλέον, σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρόεδρός της διακατέχονται από παραταξιακά και οικογενειακά σύνδρομα με το ΠΑΣΟΚ.

Τους ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Νωρίτερα, η ΝΔ αντέδρασε στην είδηση της συνάντησης Παπανδρέου-Τσίπρα με ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο «για υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση “κυβέρνησης των ηττημένων”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Σε ανακοίνωση του, το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου με την ανάρτησή του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων».

Σε αντίθεση με τα σενάρια που εξυφαίνονται σε μυστικούς δείπνους- ξεχνώντας τα «Πινοσέτ» και «Ολανδρέου»- ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τι συνέβη όταν το τιμόνι της χώρας κρατούσαν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Παπανδρέου.

Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν.