ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές σε όλες τις περιφέρειες

0
50
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:-Αυτοί-είναι-οι-υποψήφιοι-βουλευτές-σε-όλες-τις-περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που συνεδριάζει από το πρωί, ενέκρινε πριν από λίγη ώρα τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος.

Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Σπυρόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητά του από την Αρκαδία και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αιχμές κατά τις ηγεσίας, ενώ είχε ζητήσει από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.

Μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη

Φίλες και Φίλοι,

Πριν από έναν χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εξέπληξαν το πανελλήνιο με την μαζική συμμετοχή τους στη διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του Κινήματος μας.

Mε αυτόν τον τρόπο απέδειξαν ποσό βαθιά ριζωμένο είναι το Κίνημά μας στην κοινωνία και τη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Απέδειξαν την μεγάλη ανάγκη να το δουν να αναγεννάται δίνοντας σάρκα και οστά στις ελπίδες του για καλύτερες μέρες.

Έναν χρόνο αργότερα, η αναγέννηση αποτελεί κάτι παραπάνω από επιθυμία των φίλων μας, των συντρόφων μας, των οπαδών μας σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί μία ανάγκη για τη Δημοκρατία και την κοινωνία μας.

Έχουμε ένα βαθύ πατριωτικό χρέος απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην παρακμή, στον ευτελισμό των θεσμών. Έχουμε χρέος να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε τη μεγάλη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Να μείνουμε πιστοί στην εντολή, που πήραμε πέρσι για ανανέωση της πολιτικής ζωής χωρίς “ναι μεν και αλλά” .

Να δώσουμε προοπτική στις νέες γενιές, ελπίδα στους εργαζόμενους, έμπνευση στην κοινωνία των πολιτών που βυθίζονται στην αβεβαιότητα, που κυριεύονται από την ανασφάλεια, που απελπίζονται με την κορύφωση των ανισοτήτων, που βαθαίνουν όλο και περισσότερο.

Φίλες και φίλοι,

Ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δίνει λυσσαλέο αγώνα για να ανακόψει τη δυναμική και την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης με συνεχείς μεθοδευμένες επιθέσεις.

Τη μια ισχυρίζονται ότι καθυστέρησαν τα ψηφοδέλτια μας. Αλλά σήμερα είμαστε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, που τα ανακοινώνει.

Ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε θέσεις και προτάσεις, ενώ κάθε μέρα μέσα και έξω από τη Βουλή με τροπολογίες δράσεις δίνουμε απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα του ελληνικού λαού.

Αυτά τα οικονομικά συμφέροντα έμαθαν να στηρίζονται από μία πολιτική ελίτ που δεν θέλει να αλλάξει ο τόπος σελίδα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν γνώση οι φύλακες! Και δεν πρόκειται αυτή η παράταξη σε αυτό το νέο περήφανο ξεκίνημα να κάνει καμία διαπραγμάτευση μαζί τους στο παρασκήνιο.

Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Είναι η μεγάλη ελπίδα για να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλον τον ελληνικό λαό.

Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα.

Γιατί αυτή η νέα προσπάθεια είναι γέννημα των σημερινών αναγκών του ελληνικού λαού, που έχει όμως βαθιά ιστορική και κοινωνική ρίζα.

Μία ρίζα που αποδεικνύει καθημερινά ότι εμείς δεν ήρθαμε για να κάνουμε τα χατίρια τους, αλλά να σταματήσουν να κάνουν τα χατίρια κάποιοι άλλοι που κυβερνούν σήμερα τη χώρα.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται ένα παιχνίδι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος που κατασπαταλά τους ευρωπαϊκούς πόρους για να γίνονται οι ισχυροί, ισχυρότεροι.

Δεν εργαλειοποιούμε την οργή και την αγανάκτηση, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες για να αντικαταστήσουμε την αβεβαιότητα του ελληνικού λαού με ελπίδα και προοπτική.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η ομηρία του προοδευτικού κόσμου της χώρας από δυο συστήματα εξουσίας, που καταλύουν την κοινωνική συνοχή.

Που υποβαθμίζουν καθημερινά τον δημόσιο διάλογο.

Που υπονομεύουν την πολιτική συναίνεση.

Που συνεχίζουν να εξαναγκάζουν τους νέους που βρίσκονται στο εξωτερικό να συμβιβαστούν με την μοίρα τους. Εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε αυτήν την οδυνηρή πραγματικότητα.

Δυο ολόκληρες ημέρες παρακολουθήσαμε στη Βουλή σκηνές απείρου κάλλους από το γνωστό ταγκό της πόλωσης, της τοξικότητας, που χόρεψαν για πολλοστή φορά Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούσαμε χυδαιολογίες μεταξύ βουλευτών των δυο κομμάτων ως και την κυνική ομολογία του κ. Γεραπατρίτη: “Ένοχος ένοχον ου ποιεί”.

Συμφωνούμε απολύτως με την διαπίστωση σας, κύριε Γεραπετρίτη: Μόνο που το αμαρτωλό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, της απαξίωσης των θεσμών κατά την περίοδο διακυβέρνησης με τον Καμμένο, δεν μπορεί να γίνει συγχωροχάρτι της σημερινής θεσμικής εκτροπής του κυρίου Μητσοτάκη!

Απέναντι σε αυτόν τον διαγκωνισμό ΕΝΟΧΩΝ, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τον δικό του αγώνα αξιών για να σπάσει το σπιράλ της τοξικότητας, που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή.

Για να ΜΗΝ επιβληθεί ο συμβιβασμός της χώρας με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών.

Ξεκινάμε σήμερα με δυναμισμό, με ενότητα, με ομοψυχία έναν αγώνα για τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την προοπτική της Νέας Γενιάς.

Έναν αγώνα εναντίον των εκπροσώπων ενός παρωχημένου μοντέλου διακυβέρνησης.

Έναν αγώνα για να αποδείξουμε ότι “δεν είμαστε όλοι το ίδιο”.

Για να πείσουμε ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις στην καθημερινότητά των πολιτών. Για να ξαναδώσουμε νόημα και περιεχόμενο στις ιδεολογικές μας διαφορές.

Για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή μιας νέας εποχής, εγγυητή της σταθερής, παραγωγικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης του τόπου.