ΠΑΣΟΚ για Μπλίνκεν: Όχι σε εξοπλιστικά προγράμματα με χώρες που λειτουργούν αναθεωρητικά

0
50
ΠΑΣΟΚ-για-Μπλίνκεν:-Όχι-σε-εξοπλιστικά-προγράμματα-με-χώρες-που-λειτουργούν-αναθεωρητικά

Ανακοίνωση για τα ζητήματα της γεωπολιτικής σταθερότητας, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι η ηγεσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι «δεν νοούνται ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και εκείνη που το καταπατά»

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε στις δηλώσεις στήριξης του Αμερικανού ΥΠΕΞ για την πώληση και τον εκσυγχρονισμό των F-16 της Τουρκίας.

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε Ελλάδα και Τουρκία, «έλαβε χώρα σε μια τραγική στιγμή για τον τουρκικό λαό».

Και προσέθεσε πως η αλληλεγγύη, «που έμπρακτα επιδεικνύει όλη η διεθνής κοινότητα, πρωτεύει αυτές τις ώρες».

«Όσον αφορά όμως στα ζητήματα γεωπολιτικής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι δεν νοούνται ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και εκείνη που το καταπατά», υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και κατέληξε ότι γι’ αυτό το λόγο, «πάγια θέση μας είναι πως δεν πρέπει να υπογράφονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα με χώρες, που λειτουργούν αναθεωρητικά και αποσταθεροποιητικά».