22.4 C
Athens
Thursday, June 1, 2023

ΠΑΣΟΚ : Αγωνιστικό «come back» Ανδρουλάκη μετά τον χιαστό

Must read

More articles

Μετά από σύντομη καθυστέρηση εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στον χιαστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιστρέφει στα «γήπεδα» των περιοδειών, με πρώτο «ματς» σήμερα στην Κατερίνη, όπου θα περιοδεύσει και θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να βρεθεί στη Χαλκίδα.

Η επιστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στους «στίβους» μπορεί να καθυστέρησε λίγες μέρες, καθώς το γόνατο του δεν του επέτρεψε να πραγματοποιήσει την προετοιμασμένη για το περασμένο σαββατοκύριακο επίσκεψη του σε δύο νομούς της Πελοποννήσου, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, έχει πλέον το «πράσινο φως» των γιατρών.

Κατά τις ίδιες πηγές, στις βασικές στοχεύσεις της εξόδου του κυρίου Ανδρουλάκη από την Αθήνα θα περιλαμβάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών που τους επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

Προσωπικό στοίχημα να εμπνεύσει

Αν και ακόμη η ανάρρωση του από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί δεν είναι πλήρης, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει μπροστά του γεμάτο πρόγραμμα περιοδειών, το οποίο περιλαμβάνει διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη στις 4 και 5 Φεβρουαρίου και επταήμερη συνεχή παρουσία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τις 6 έως τις 12 του ίδιου μήνα.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως ο πρόεδρος του κόμματος είναι αποφασισμένος να πάρει πάνω του την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και να εμπνεύσει εκ νέου τους πολίτες, όπως τους είχε κάνει και με την ανάδειξη του στην ηγεσία του Κινήματος πριν από έναν χρόνο. Το διακύβευμα λοιπόν, για τον κύριο Ανδρουλάκη είναι αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει προσωπικά το στοίχημα της ανατροπής των συσχετισμών με τα δύο μεγάλα κόμματα του πολιτικού συστήματος.

Το επόμενο σαββατοκύριακο τα ψηφοδέλτια

Κομβικής σημασίας γεγονός στον ενδιάμεσο των περιοδειών του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη θα είναι η παρουσίαση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων του κόμματος το σαββατοκύριακο 28 – 29 Ιανουαρίου. Και αυτό γιατί αυτή η σημασία αφορά δύο μείζονα θέματα: Πρώτον, σχετίζεται με την ανάγκη επιλογής και ανάδειξης προσώπων που θα είναι ελκυστικά και πειστικά για τους πολίτες.

Δεύτερον, αφορά την αυξημένη δυναμική στην κοινωνία που επιδιώκει να δείξει ότι έχει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πραγματοποιώντας μια παρουσίαση η οποία θα χαρακτηρίζεται από παλμό και μαζικότητα προεκλογικής συγκέντρωσης.

Μείζον ζήτημα ο νόμος για τον εκλογικό αποκλεισμό των νεοναζί

Σε ότι αφορά τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής ατζέντας, αυξημένη βαρύτητα δίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη στη νομοθετική παρέμβαση για τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, καθώς θεωρούν κορυφαίο ζήτημα την ανακοπή του δρόμου των νεοναζιστών προς το κοινοβούλιο. Μάλιστα, πιστεύουν ότι θα είχε μεγάλη συμβολική σημασία να συμφωνήσουν, αν είναι δυνατό, ακόμη και όλα τα κόμματα της βουλής στη σχετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, παρατηρήσεις και βελτιώσεις στο σχέδιο που έχει διαρρεύσει από την πλευρά της κυβέρνησης επεξεργάζεται ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Βρετανία.

Αν και δεν έχουν εκφραστεί δημόσια οι επιφυλάξεις του κόμματος, κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασαν στο “Dnews” προβληματισμό για την πολύ αυξημένη εξουσία που δίνεται στην κυβερνητική πρόταση στον Άρειο Πάγο (να αποφαίνεται για τη νομιμότητα συμμετοχής κάθε κόμματος στις εκλογές), με κίνδυνο να βρεθεί νομικό έδαφος για απαγορεύσεις και κομμάτων της Αριστεράς, καθώς και για την συνταγματικότητα του νόμου.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news