Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη Κω

0
60
Παρουσίαση-του-ψηφοδελτίου-Δωδεκανήσου-του-ΠΑΣΟΚ-Κίνημα-Αλλαγής-στη-Κω

Συντάχθηκε από: Newsdesk στον sky |την 18/02/2023 – 14:36 |

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα για τις εθνικές εκλογές. Η παρουσίαση των υποψηφίων, τριών γυναικών και τεσσάρων ανδρών έγινε απο τα μέλη της Κεντρική Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πόκκια, Βάιο Καλοπήτα και Παναγιώτη Μπουλιέρη.

Το μέλος της Κεντρική Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πόκκιας τόνισε πως η παρουσίαση του ψηφοδελτίου ξεκινάει και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που έχει καταθέσει το ολοκηρωμένο πρόγραμμα του. Επισήμανε δε, την καλή συνεργασία της Νομαρχιακής Επιτροπής, των οργάνων και της Επιτροπής Ψηφοδελτίου οι οποίοι έδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα νησιά ώστε οι υποψήφιοι Βουλευτές να εκφράσουν την πολιτική Ανανέωση, και την εκπροσώπηση όλων των Δωδεκανήσων.

Όπως είπε, ο κ.Πόκκιας, οι υποψήφιοι βουλευτές στα Δωδεκάνησα αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην εκλογική μάχη και θα δώσουν τον αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό «Όλοι μαζί συντεταγμένα θα δώσουμε τη μάχη και να είστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών ο μεγάλος νικητής, αυτός που θα κάνει την υπέρβαση θα είναι το ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιό μας» κατέληξε.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ που ρίχνονται στη μάχη του σταυρού (αλφαβητικά) είναι οι εξής:

Βολονάκη Κατερίνα (τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Δωδεκανήσου)

Γαβαλά Κατερίνα (Αν. Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ)

Κουνάκης Παναγιώτης (Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου)

Νικητιάδης Γιώργος (τ. Υφυπουργός Τουρισμού)

Οίκουτα Ελευθερία (Συντονίστρια Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αρχαγγέλου)

Χανιώτης Μιχάλης (τ. Δήμαρχος Καρπάθου)

Χατζηδιάκος Φώτης (τ. Δήμαρχος Ρόδου)

Ο υποψήφιος βουλευτής Μιχάλης Χανιώτης εμφανίστηκε μέσω skype

Στη συνέχεια, ο Βάιος Καλοπήτας, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής δήλωσε για το ψηφοδέλτιο τα εξής: «Το κίνημά μας είναι βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία και τη συνείδηση του ελληνικού λαού. Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και πρόγραμμα. Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Σήμερα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Ξεκινάμε με δυναμισμό, ενότητα , έναν αγώνα για τη δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη και την προοπτική της νέας γενιάς».

Από την πλευρά του, ο Νικηφόρος Παπανικόλας γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής είπε τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε στις εκλογές και να κερδίσουμε αυτό που μας αξίζει, να επανακτήσουμε τη θέση μας στον πολιτικό χάρτη της χώρας, να αποτελέσουμε μία αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».

Χαιρετισμό απήυθυνε και ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής Γραμματέας της Νομαρχιακής Β.Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο οποίος επισήμανε πως το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα Δωδεκάνησα απαρτίζετε από εμβληματικές προσωπικότητες και είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης.

Κατερίνα Βολονάκη

«Είναι καθήκον μου ως Δωδεκανήσια να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας. Για καλύτερες δομές υγείας, για συχνότερες και φθηνότερες συνδέσεις ανάμεσα στα νησιά, για την πράσινη και αειφορική ανάπτυξη και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Σε όλη την προσωπική μου διαδρομή έδωσα σκληρές μάχες, είμαι σήμερα απέναντί σας και θα κριθώ από τον δωδεκανησιακό λαό προκειμένου να υπερασπιστώ το κοινό συμφέρον των νησιωτών μας, να πετύχω την πρόοδο και την ευημερία και την ποιότητα ζωής που αξίζουμε όλοι μας».

Κατερίνα Γαβαλά

«Ήρθε ξανά η ώρα του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτοί οι άνθρωποι είμαστε εμείς, είμαστε μία κοινωνία που σέβεται το συνάνθρωπο, που στηρίζει, που νοιάζεται και αγωνιά για όλους». Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα γράφει ιστορία, ένωσε γενιές κι έβαλε τον άνθρωπο ψηλά τόνισε η κ.Γαβαλά. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ένα κράτος δικαίου και υποστηρίζει τη δωρεάν υγεία, αφού είναι το κόμμα που δημιούργησε το ΕΣΥ. Επίσης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, το μεταναστευτικό, σε ευνοϊκό ΦΠΑ για όλα τα νησιά, στην επαναφορά του πρωτογενή τομέα και στα προβλήματα ενδονησιωτικης συγκοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα για όλα τα προβλήματα. Δεν διεκδικούμε καρέκλες. Τέρμα οι πολιτικές του παρελθόντος, ενώ επισήμανε την ανάγκη εκπροσώπησης της Δωδεκανήσιας γυναίκας στη Βουλή. Πρεσβεύουμε μια νέα αρχή κατέληξε η κ.Γαβαλά.

Παναγιώτης Κουνάκης

«Σήμερα είναι η αφετηρία ενός μεγάλου αγώνα που θα κάνουμε για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και στον τόπο μας. Είναι χρέος μας να εργαστούμε όλοι μαζί, τα Δωδεκάνησα ήταν ανέκαθεν πράσινα και είμαι βέβαιος ότι μπορούν να γίνουν ξανά ένα κάστρο της δημοκρατικής παράταξης.

Επιδίωξή μου είναι να εκφράσω την ανανέωση, ως μία αναζωογονητική δύναμη απαραίτητη για την πολιτική του τόπου που φέρνει νέες και φρέσκες ιδέες. Η παρουσία στα βουλευτικά έδρανα δεν πρέπει να αποτελεί ένα μέσο βιοπορισμού, αλλά διάθεση για πραγματική προσφορά». «Είναι ιστορική ευθύνη να επαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ εκεί που του αξίζει και θέλω να είμαι η φωνή του Δωδεκανήσιου, να είμαι ο βουλευτής που θα διεκδικεί τα αιτήματα των κατοίκων. . Όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ τον ήλιο της ελπίδας».

Γιώργος Νικητιάδης

Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ γιατί θα εκπροσωπήσουμε τις θέσεις, τις προτάσεις του ιστορικού κινήματος που έφερε όλες τις ιστορικές αλλαγές στην πατρίδα μας, και θα συμμετέχουμε σε μία περιοχή που ναι μεν είναι από τις ωραιότερες του κόσμου, αλλά είναι και από τις δυσκολότερες σε ό,τι αφορά τον προεκλογικό αγώνα. Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπήθηκε με βουλευτή στο εθνικό κοινοβούλιο, και αυτό δεν είναι απλά μία απώλεια για τον χώρο αυτό.

Η μεγάλη ζημιά ήταν για τα ίδια τα Δωδεκάνησα που δεν υπήρχε κάποιος να φωνάξει για τα δίκαια και τα συμφέροντα των νησιών μας. Είμαστε η μόνη δύναμη που διακρίνεται από νηφαλιότητα, ψυχραιμία και παράλληλα έχει θέσεις και πρόγραμμα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάει 20% στη Δωδεκάνησο και αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας και μπορούμε να το πετύχουμε».

Ελευθερία Οίκουτα

«Είμαι υποψήφια μίας παράταξης που δεν χάθηκε μέσα στη νύχτα της διαπλοκής του λαϊκισμού και της συντήρησης. Είμαι εδώ στρατευμένη σε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με πανάξιους συνυποψήφιους, είμαι εδώ για να μιλήσω απλά και καθαρά χωρίς απολιτικά «στρογγυλέματα» που δήθεν χωράνε όλοι χωρίς συμβιβασμούς για να μη στενοχωρηθούν κάποιοι.

Πρεσβεύω μία νέα πολιτική που στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον άνθρωπο και τα προβλήματά του, μικρά και μεγάλα. Έμαθα να παλεύω από πολύ μικρή για το δίκαιο, την ηθική, την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια».

Μιχάλης Χανιώτης (μέσω διαδικτύου)

«Είμαι μάχιμος, είμαι μαζί σας, χαίρομαι για τους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικό, δεν είναι αναλώσιμο ή μία «φούσκα» που σκάει. Έγινε για να μείνει και να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, υπερασπίζεται τη δημοκρατία γιατί καθιέρωσε τους πυλώνες της στην αυτοδιοίκηση. Το ψηφοδέλτιό του στα Δωδεκάνησα έχει την ορμή των νέων και το απόσταγμα των παλιών».

Φώτης Χατζηδιάκος

«Η πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο με τιμά ιδιαίτερα. Το ΠΑΣΟΚ μετά από μία δημοκρατική διαδικασία ανακοίνωσε πρώτο το σύνολο των ψηφοδελτίων χωρίς να αφήσει πίσω κρυφούς άσσους ή άλλες σκοπιμότητες με μεταγραφές που είναι της μόδας τώρα τελευταία και με άλλες μεθοδεύσεις.

Η επιτροπή στα Δωδεκάνησα πέτυχε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, πρόσωπα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, με θετικό αποτύπωμα στη μέχρι τώρα συμμετοχή τους στο τοπικό γίγνεσθαι.

Οι υποψήφιοι όλοι μαζί είναι αποφασισμένοι να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο νομό Δωδεκανήσου όπως ήταν και όπως του αξίζει. Η συμμετοχή μου ήταν και μία υποχρέωση στον πολιτικό μου χώρο και στους συμπολίτες μας. Ήταν μία συμπερίληψη προκλήσεων, στόχων και δεδομένων. Η απόφασή μου ενισχύθηκε από τη στήριξη των συμπολιτών μας γι’ αυτό και τους ευχαριστώ.

Κλείνοντας την παρουσίαση των βουλευτών, ο κ. Πόκκιας αφού τόνισε ότι το… αποτέλεσμα θα εκπλήξει τους πάντες, δήλωσε: «με αυτό το ψηφοδέλτιο θα δώσουμε τον αγώνα για μία Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση για τη δημοκρατική αλλαγή, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή τη