Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης στο STAR

0
18
Ο-Κοινοβουλευτικός-Εκπρόσωπος-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,-Μιχάλης-Κατρίνης-στο-star

Η Λένα Παρασκευά είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Star κεντρικής Ελλάδας. Από το 2005 βρίσκεται στα ηνία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού κάθε βράδυ Δευτέρα έως και Πέμπτη (Αναλυτικά Γεγονότα 20.30-22.00).

Παρουσιάζει και επιμελείται το ντοκιμαντέρ ΑΒΑΤΟ, με ιδιαίτερες υποθέσεις που αναδεικνύουν διαφορετικά θέματα κυρίως κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Για 8 χρόνια (1997- 2005) παρουσίαζε το μεσημβρινό μαγκαζίνο του STAR “Καθημερινά και Επίκαιρα”, καθιερώνοντας την μεσημβρινή ενημέρωση στην περιφερειακή τηλεόραση. Επίσης είχε την ευθύνη και παρουσίαση της εκπομπής «Άκρως προσωπικό» με θέμα την παρουσίαση επωνύμων των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης με καταγωγή από την Στερεά Ελλάδα όπως και ομογενείς των ΗΠΑ κτλ.

Έχει κάνει εκατοντάδες συνεντεύξεις με ανθρώπους της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων, της επιστήμης , εκπροσώπους φορέων, συλλόγων αλλά και απλούς πολίτες.

Επίσης επιμελείται ειδήσεις και κείμενα για το ραδιόφωνο του Star FM 97,1 και την ιστοσελίδα  tvstar.gr.

Παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές εξελίξεις έχοντας συνεργασία με Έλληνες εκπροσώπους του ευρωκοινοβουλίου και ταξιδεύοντας συχνά στο ΕΚ και την ΕΕ τόσο στο Στρασβούργο όσο και στις Βρυξέλλες.

Επιμελείται, παρουσιάζει και συντονίζει συνέδρια, forum, ημερίδες, εκδηλώσεις, και συνεστιάσεις κτλ σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.

Από το 2003 είναι μέλος της ένωσης συντακτών ημερησίων εφημερίδων Στερεάς και Θεσσαλίας (ΕΣΗΕΣΘ).

Από το 2019 μέλος της ένωσης Ευρωπαίων δημοσιογράφων (ελληνικού τμήματος).

Διακρίσεις/ Βραβεύσεις:

Έχει τιμηθεί με τα δυο σημαντικότερα δημοσιογραφικά βραβεία της χώρας.

Α. Βραβείο προαγωγής της δημοσιογραφίας του ιδρύματος Μπότση. (17 Ιανουαρίου 2018)

Β. Βραβείο ήθους και επαγγελματικού προσανατολισμού του ιδρύματος Κ. Καλιγγά από το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. (18 Φεβρουαρίου του 2014)

Έχει τιμηθεί επίσης από δεκάδες φορείς και συλλογικότητες της Κεντρικής Ελλάδας για την πολύχρονη προσφορά της στην δημοσιογραφία και την ενημέρωση.

Είναι παντρεμένη με  μία κόρη.