Ο ελληνικός λαός δεν θα διολισθήσει σε αδιέξοδα

0
185
Ο-ελληνικός-λαός-δεν-θα-διολισθήσει-σε-αδιέξοδα

Καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνει τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη θητεία της – η πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση μετά από σχεδόν μια δεκαετία και πλέον – ζητά την ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας. 

Η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πρωτοφανείς κρίσεις που ο συνδυασμός τους δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Και τα κατάφερε με τη βοήθεια των Ελλήνων πολιτών. Μη κρυπτόμενη πίσω από προφάσεις, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετώπισε κατά πρόσωπο και αποτελεσματικά τους πολλαπλούς κλυδωνισμούς που προέρχονταν από εξωγενείς κρίσεις. 

Το πιο σημαντικό ζήτημα για την ευρυθμία και την αποτελεσματικότητα ενός πολιτικού συστήματος είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών. Και πιστεύω πως η κυβέρνηση έχει κερδίσει αυτό το στοίχημα καθώς οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν στο ακέραιο και πολλές φορές και πέραν των ίδιων μας των προσδοκιών, όπως συνέβη λ.χ. με τον Προϋπολογισμό του περασμένου έτους. Φυσικά πολλά έχουμε ακόμα να κάνουμε.

Οι πολίτες πλέον έχουν ένα μέτρο σύγκρισης το οποίο θα τους βοηθήσει να σταθμίσουν τις επιλογές που έχουν μπροστά τους. Κατά τη διάρκεια της θητείας της η ΝΔ πέτυχε με εργώδεις προσπάθειες να προβεί σε 59 μειώσεις φόρων και φοροαπαλλαγών, να αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία 11 φορές, να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να ανασχέσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης με συνολικά 13,2 δις και να αμβλύνει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η Ελλάδα πέτυχε για το 2021 ανάπτυξη ύψους 8,4%, υπερδιπλάσια των αρχικών προβλέψεων, την τρίτη υψηλότερη στην ευρωζώνη, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας και οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν πράγμα που υποδηλώνει μια αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου. Όλες οι παραπάνω πολιτικές οδήγησαν το περιοδικό The Economist να αναγορεύσει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια στις οικονομικές επιδόσεις για το 2022.

Από την άλλη, τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να περιγραφούν με τα πιο μελανά χρώματα, καθώς αύξησε 29 φόρους, υπέγραψε ένα αχρείαστο μνημόνιο αφού προηγουμένως είχε κλείσει τις τράπεζες, μείωσε τις συντάξεις, καταρράκωσε την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, και τώρα έρχεται με τα ίδια στελέχη, τις ίδιες αυταπάτες και τις ίδιες συνταγές αποτυχίας να αξιώσει μία δεύτερη θητεία. Όμως, ο ελληνικός λαός σεβόμενος τις θυσίες του δεν θα διολισθήσει σε αδιέξοδα παρασυρόμενος από κίβδηλες υποσχέσεις.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ πολιτεύτηκε με ρεαλισμό, ειλικρίνεια και αξιοπιστία. Ενώ η αντιπολίτευση κατηγορούσε την τότε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση πως θα επιδείκνυε μεροληψίες υπέρ των λίγων, αντιθέτως στήριξε τους πολλούς και πολύ. Εφάρμοσε δηλαδή μια κοινωνική πολιτική που δεν περιορίστηκε στην παροχή επιδομάτων, αλλά έδωσε κίνητρα και ευκαιρίες στους πολίτες να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Το δίλημμα των εκλογών είναι σαφές: Ή προχωράμε στον δρόμο της προκοπής ή γυρίζουμε πίσω. Όπως έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός οι βασικές επιδιώξεις για την επόμενη μέρα είναι η αύξηση των μισθών, η παροχή στέγης για τους νέους και ένα καλύτερο σύστημα υγείας. 

Πιστεύω ότι οι πολίτες θα τιμήσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ για μία ακόμη φορά αντιλαμβανόμενοι πως είναι μέτοχοι και συνδιαμορφωτές ενός καλύτερου μέλλοντος και θα γυρίσουν την πλάτη τους στις τυφλές δυνάμεις αμφισβήτησης. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη και η συνέχεια της προσπάθειας. 

* O Θεόδωρος Ρουσόπουλος, είναι Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.