20.5 C
Athens
Monday, March 27, 2023

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του Έβρου στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Must read

More articles

«Πυρά» στην αξιωματική αντιπολίτευση από τους βουλευτές της ΝΔ Δερμεντζόπουλο, Δημοσχάκη & Κελέτση – Γκαρά: Όσο εσείς σχεδιάζετε εκτροπές, εμείς θα παλεύουμε για δημοκρατία και δικαιοσύνη

Για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τοποθετήθηκαν από το βήμα της Βουλής οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Νατάσα Γκαρά.

«Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στον λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. Και σύντομα την οριστική και τη σωστή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός. Που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατίας. Την υπόθεση της ίδιας του της ζωής». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση κατά της κυβέρνησης η οποία έγινε δεκτή.

Δερμεντζόπουλος : «Όταν ο κύριος Τσίπρας αναφέρεται σε αμετάκλητα ενόχους, εμείς απαντάμε ότι είστε αμετάκλητα αδίστακτοι»

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος κατά την ομιλία του, τόνισε με έμφαση πως «ένα κοινοβουλευτικό εργαλείο, όπως είναι η πρόταση δυσπιστίας, χρήσιμο για τη διενέργεια ενός γόνιμου διαλόγου, αυτό εργαλειοποιείται και στοχεύει στην εξυπηρέτηση κομματικών ισορροπιών και επιδιώξεων και αυτός ο χρόνος αξιοποιείται σε ένα διαγωνισμό ύβρεων και εκφράσεων πεζοδρομίου».

Αναφέρθηκε στην ποιοτική διαφορά που παρουσιάζει η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, πάλεψε με το κατεστημένο και συνεχίζει για μια νέα Ελλάδα, πιο δυνατή, ισχυρή που δεν φοβάται, που στέκεται δίπλα στον πολίτη».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος επεσήμανε εμφατικά ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίσθηκαν διαχρονικές παθογένειες του παρελθόντος με ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με σεβασμό στον πολίτη, στις αρχές και τις αξίες του.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Δερμεντζόπουλος  υποστήριξε πως «η πρόταση δυσπιστίας είναι το ύστατο όπλο που διαθέτει η αντιπολίτευση πριν κρυφτεί πάλι στον μανδύα της ανικανότητας και της ένδειας προτάσεων και επιχειρημάτων».

Tαυτόχρονα, αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα αλλά και τη διαφορά στη διαχείριση των κρίσεων. Συγκεκριμένα τόνισε πως «όταν κάποιοι θα κραυγάζουν και θα αναφέρονται σε παρακράτος, εμείς θα απαντάμε με περισσότερο ψηφιακό και κοινωνικό κράτος και όταν κάποιοι θα μιλάνε για παρακμή, εμείς θα απαντάμε με ταχύτερη απονομή και αύξηση των συντάξεων, με αύξηση του μισθού των Ελλήνων, έχοντας το κράτος συμπαραστάτη στην πορεία της ζωής τους».

Στο τέλος δε της ομιλίας του, ο Βουλευτής τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει την αντιπολίτευση στην τοξική πολιτική που ακολουθεί, ενώ εν μέσω συνεχών διακοπών της ομιλίας του από Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εμφατικά επεσήμανε ότι «όταν ο κύριος Τσίπρας αναφέρεται σε αμετάκλητα ενόχους, εμείς με την απάντηση στη πρόταση δυσπιστίας σήμερα και ο ελληνικός λαός αύριο στις εθνικές εκλογές αύριο, απαντάμε ότι είναι αμετάκλητα αδίστακτοι».

Δημοσχάκης: Πράξη «κρότου λάμψης» και ανευθυνότητας η πρόταση δυσπιστίας

Ως “ευκαιρία” να συγκριθούν τα πεπραγμένα της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της χθεσινής του (26/1) ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης.

Εκτός των άλλων ανέφερε:

 • Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προβαίνει σε μία πράξη άστοχη, αχρείαστη «κρότου λάμψης» και εντυπωσιασμού καθιστώντας τη Χώρα ευάλωτη!
 • Η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επιβεβαιώνει την συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν. Δημοκρατίας και συνιστά ευκαιρία να συγκριθούν τα πεπραγμένα της απελθούσας κυβέρνησης με αυτά της σημερινής!
 • Μίας κυβέρνησης, η οποία με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, αντιμετωπίζει τις σύγχρονες κρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός η αισχροκέρδεια κ.ά!
 • ”Εξοπλίζοντας” τους πολίτες με χρήσιμα εργαλεία στήριξης όπως το “Καλάθι του Νοικοκυριού” και το “Market Pass” και προβαίνοντας σε σημαντικές μειώσεις φόρων & όχι μόνο !!
 • Θωρακίζοντας την ελληνική οικονομία, η οποία παρουσιάζει ανθεκτικότητα και υψηλές αντοχές!!
 • Ενώ η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε οδυνηρή εμπειρία για τους συνταξιούχους, η κυβερνητική πολιτική της Ν. Δημοκρατίας, προβαίνει σε γενναίες αποφάσεις, όπως η μετά από 12 χρόνια αύξηση των συντάξεων ύψους 7,75%.
 • Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να διασύρει την Χώρα διεθνώς αναπαράγοντας αποδεδειγμένα ψευδείς ειδήσεις, την ίδια στιγμή που τα άξια στελέχη των ΣΑ & των ΕΔ με την τοπική κοινωνία φυλάνε Θερμοπύλες
 • Κάνοντας συνάμα λόγο για δήθεν παράτυπους κατά της διεθνούς νομιμότητας “φράχτες”, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση θωρακίζει τα σύνορα της Χώρας με υλικο-τεχνικά μέσα και στελεχιακό προσωπικό
 • Επισημαίνοντας εμφατικά, ότι η χρήση του όρου ”φράχτης” είναι αδόκιμος και προσβλητικός για μία διαμπερή κοινωνία τοπική κοινωνία όπως ο Έβρος
 • Τονίζοντας ότι ο εύστοχος δόκιμος όρος, που είναι διεθνώς παραδεκτός, είναι αποτρεπτικό τεχνικό εμπόριο και όχι φράκτης ή τοίχος
 • Κλείνοντας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συζήτησης θα λάβει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης αναδεικνύοντας τις γνωστές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ!!

Κελέτσης: «Η πρόταση μομφής αποτελεί αμυντική κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης»

Στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης. Ο βουλευτής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης επέβαλλε η αρνητική επικαιρότητα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κελέτσης υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή μονοπωλούν την επικαιρότητα τρεις δίκες  άμεσα συνδεδεμένες με το «βίο και την πολιτεία» του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε:

«Η πρώτη δίκη για τους νεκρούς στην  τραγωδία στο «Μάτι». Μια δίκη που αναδεικνύει την  ανικανότητα  του Συριζαϊκού κράτους. Εκατόμβη νεκρών! Άδικος θάνατος τόσων αθώων ανθρώπων από ανικανότητα, αστοχίες και παραλείψεις. Το συμπέρασμα είναι η πλήρης Ανικανότητα και Αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση  κρίσεων από την κυβερνητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίκη Δεύτερη:  Η Δίκη της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου. Τί κρίνεται; η προσπάθεια ποδηγέτησης και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Για να το θέσω στη γλώσσα ΣΥΡΙΖΑ «ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας»!

Η τρίτη δίκη είναι αυτή του πρώην υπουργού Παππά, που αφορά και αναδεικνύει την οργανωμένη, βάσει σχεδίου προσπάθεια της τότε Κυβέρνησης και του κόμματος,  μέσω του αρμόδιου Υπουργού της να ελέγξει την πληροφόρηση και την ενημέρωση, με τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ «τσάνελ».

Αυτό είναι το σημερινό ασφυκτικό περιβάλλον που κυριολεκτικά επέβαλλε στον ΣΥΡΙΖΑ την υποβολή της πρότασης μομφής.

Γιατί έπρεπε ο κόσμος να πάψει να ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ όπως αναδεικνύονται από τις τρεις αυτές δίκες. Οι πολίτες δεν πρέπει να θυμηθούν το Μάτι, την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, την διαφθορά και τις συναλλαγές για να στηθεί το κομματικό κράτος!

Και βέβαια έπρεπε να βρεθεί το θέμα. Έπρεπε να επιλεγεί το πεδίο. Και επιλέχθηκε. Στήθηκε το σχέδιο. Και λυπάμαι που το λέω γιατί είναι πράγματι θλιβερό. Βρέθηκε δυστυχώς και το όργανο μέσω του οποίου το σχέδιο εκπληρώνεται. Δεν θέλω να πιστέψω  ότι  ο επικεφαλής μιας «Ανεξάρτητης Αρχής» δέχεται να γίνει τόσο φανερά και τόσο προκλητικά όργανο της κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Και να απεκδύεται στην πράξη την ανεξαρτησία και την αμεροληψία που επιβάλει το Σύνταγμα και ο νόμος στις «Ανεξάρτητες Αρχές». Σημειώνω ότι δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούσαν την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και είδαν το φως της επικαιρότητας. Όπως π.χ. τα δημοσιεύματα των Παραπολιτικών από το 2020 για κυκλώματα παρακολούθησης του εκδότη και δημοσιογράφου,  εντός της ΕΛΑΣ μετά από εντολές μάλιστα από τη σύζυγο του κ. Καμένου! Όλα αυτά δημιουργούν έντονες αμφιβολίες κατά πόσο η ΑΔΑΕ λειτουργεί πράγματι ως ανεξάρτητη αρχή!

Όμως αναρωτηθείτε κ.συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία,  σε ποιο πεδίο της πραγματικής πολιτικής θα μπορούσατε να αναμετρηθείτε και να συγκριθείτε μαζί μας; Όπου κι αν συγκριθούμε το αποτέλεσμα είναι δραματικά εις βάρος σας.

Και μην έχετε αυταπάτες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η σύγκριση αυτή θα γίνει στις εκλογές!

Και ο λαός θα κρίνει! Ποιος είναι αξιόπιστος, ποιος είναι σοβαρός, ποιος φέρνει αποτέλεσμα.

Και η κρίση του θα είναι δίκαιη!

Και για μια ακόμη φορά θα δώσει την εντολή στη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.

Και για μια ακόμη φορά θα σας στείλει στην Αντιπολίτευση!

Ν. Γκαρά: Πόσο ασφαλείς μπορούν να νιώθουν οι κάτοικοι του Έβρου, όταν θεωρείτε ως επικινδύνους τους Αρχηγούς του Στρατεύματος;

Βασικά σημεία από την ομιλία της Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών:

«-Σήμερα που η Δημοκρατία κακοποιείται και το κράτος δικαίου βιάζεται από τη ΝΔ, αποδεδειγμένα πλέον και από την ΑΔΑΕ και τις Ανεξάρτητες Αρχές, οι βουλευτές καλούμαστε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την κοινωνία

-Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στον ζόφο και την παρακμή, το αίτημα είναι ένα: να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός κοριός, να φύγει άμεσα η κυβέρνηση της ακρίβειας, της  διαπλοκής, των υποκλοπών – Είμαστε με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή;

-Η ΝΔ υποσχέθηκε στο λαό καλές δουλειές, ασφάλεια, σταθερότητα – Τελικά καταδικάσατε  την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Καταστρέψατε την οικονομία, την εργασία, την αξιοκρατία, τους θεσμούς.

-Υπηρετείτε το δόγμα «το κράτος είμαι εγώ» – Έχετε καταστεί συνώνυμο του αυταρχισμού, εκβιασμών, σκανδάλων, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

-Μπορούμε να συνεχίσουμε με μια κυβέρνηση με Υπουργούς που τους παρακολουθούν; Υπουργούς που υπογράφουν και παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μας, ενώ είναι εκβιαζόμενοι;

-Στήσατε από την πρώτη μέρα  ένα παρακρατικό δίκτυο με απόλυτο συντονιστή τον κ. Μητσοτάκη – Με όρους μαφίας παρακολουθούσατε πολιτικούς, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς. Οι ενδείξεις έχουν γίνει πλέον αποδείξεις και δεν διαψεύδετε τίποτα!

-Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής του πήρε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, άλλαξε τον νόμο για να προσλάβει διοικητή δικό του άνθρωπο και έχρισε  τον ανιψιό του υπεύθυνο συντονιστή.

-Επιτίθεστε χυδαία σε δικαστικούς λειτουργούς – Δεν σέβεστε τη δικαιοσύνη; Ή τη σέβεστε μόνο όταν σας βολεύει; Σε λίγο θα μας πείτε ότι και το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι σκευωρία!

-Θα μας πείτε ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους παρακολουθούσατε για 2 ολόκληρα χρόνια  τους Αρχηγούς του Στρατού, τους ταγούς της  εθνικής μας ασφάλειας;

-Είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Ήταν ο κ. Λαλούσης, που οι Εβρίτες γνωρίζουμε καλά  το ήθος και τη στάση του, που έχει υπηρετήσει στην πιο ακριτική Μεραρχία στον Έβρο, ύποπτος για κατασκοπεία; Αυτό μας λέτε;

-Πόσο ασφαλείς μπορούν να νιώθουν οι ακρίτες κάτοικοι του Έβρου, που έχουν τα σπίτια και τη ζωή τους στα σύνορα, όταν εσείς κ. Μητσοτάκη θεωρείτε ως επικινδύνους  για την εθνική ασφάλεια  τους Αρχηγούς του Στρατεύματος;

-Η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά, επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία και η ακρίβεια σαρώνουν, οι μισθοί πέφτουν, οι αγρότες εγκαταλείπουν τη γη και οι νέοι τη χώρα, αλλά τα καρτέλ – με «υπογραφή Μητσοτάκη» – θησαυρίζουν.

-Μπροστά σε αυτόν το ζόφο ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε το αυτονόητο δημοκρατικό και πατριωτικό του καθήκον, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην πιο επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση, της μίζας, της εκτροπής, των υποκλοπών, των 8 δις απευθείας αναθέσεων.

-Η εγκληματική σιωπή των βουλευτών της ΝΔ είναι ομολογία συνενοχής – Το βάρος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνίας πέφτει για μία ακόμη φορά στην Αριστερά, στις δημοκρατικές δυνάμεις, στους προοδευτικούς πολίτες

-Ό κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει, όσο και αν κρύβεται και το βάζει στα πόδια από τη Βουλή – Ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές θα πάρει τη ζωή στα χέρια του και θα τον καταδικάσει για αυτές τις πρακτικές

-Όσο εσείς ορέγεστε σκοτάδια, εμείς θα παλεύομε για το φως – Όσο εσείς  σχεδιάζετε εκτροπές εμείς θα παλεύουμε για δημοκρατία και δικαιοσύνη παντού»

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news