Οι… ειδικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας στη μάχη της Μαγνησίας – Ποιο στέλεχος ανέλαβε «νομάρχης» – TheNewspaper.gr

0
88

Σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού βρίσκονται τα επιτελεία των πολιτικών κομμάτων στη Μαγνησία, καθώς πιθανότατα εντός του Μαίου (21 ή 28) θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Η τραγωδία των Τεμπών “πάγωσε” για λίγο κάθε πολιτική δραστηριότητα, όμως μέρα με τη μέρα, η χώρα επιστρέφει σε μία σχετική κανονικότητα.

KEN 728X100

Οι ελάχιστες εκκρεμότητες που παραμένουν ανοιχτές, κλείνουν σιγά σιγά με τη συμβολή των κ.κ. Μαρινάκη, Μπρατάκου και Νέζη που βρίσκονται σε αναβρασμό για την προετοιμασία του κόμματος ενόψει των καλπών.

Η Μαγνησία είναι ένας νομός που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, αφού υποψήφιοι θα είναι δύο υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης (Ζ. Μακρή, Χ. Τριαντόπουλος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χ. Μπουκώρος και δύο βουλευτές με αξιοσημείωτη κοινοβουλευτική παρουσία (Θ. Λιούπης, Κ. Μαραβέγιας).

Τη λίστα κλείνει ένα νέο στέλεχος του κόμματος, η Έφη Αντωνίου, η οποία βάζει τις βάσεις για να προσφέρει στον κομματικό μηχανισμό το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου στον Βόλο

Ο Συντονιστής του εκλογικού αγώνα Νίκος Χαρδαλιάς προχωρά το επόμενο στάδιο της προεκλογικής δομής της Ν.Δ., με χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές με απλή αναλογική το διάστημα 14 – 28 Μαίου. Μετά τη συγκρότηση της ομάδας στελεχών που θα έχουν υπ’ ευθύνη τους καθεμία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, πλέον δημιουργείται και ο πυρήνας των εκλογικών “νομαρχών”. Πρόκειται για πρόσωπα που θα δραστηριοποιούνται ανά νομό σε άμεση συνενόηση με τις ΔΕΕΠ, θα υπογραμμίζουν παραλείψεις και ανάγκες, αλλά θα υπογραμμίζουν την στρατηγική του Μαξίμου. Ήδη οι απαραίτητες συνενοήσεις έχουν γίνει με τον Νίκο Αθανασάκη, πρόεδρο της ΔΕΕΠ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας. Τον νομό Μαγνησίας ανέλαβε ο Ταξιάρχης Ζαλοκώστας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Ο Ταξιάρχης Ζαλοκώστας κατάγεται από την Ευρυτανία και ήταν στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας. Προέρχεται από τον χώρο του κέντρου και είχε ακολουθήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη στο κομματικό της εγχείρημα “Δημοκρατική Συμμαχία”, το οποίο δεν “περπάτησε”.

315711 252287644822135 432268424 n
Ο Ταξιάρχης Ζαλοκώστας

Στον “οδικό χάρτη” που ήδη συζητείται, συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψη κορυφαίων στελεχών της ΝΔ στον Βόλο, ενώ δεν αποκλείεται ένα σύντομο πέρασμα του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.