Οικονόμου για Τσίπρα: Θράσος το δίλημμα «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία»

0
101

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρουσίας στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα» σήμερα 5 Φεβρουαρίου στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται ακόμα και να θέσει το δίλημμα ”Μητσοτάκης ή Τσίπρας”. Φοβάται ακόμα και να πει στον κόσμο ότι θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός από τον Μητσοτάκη».

Όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να κριθεί στο επίπεδο των προτάσεων και κυρίως των έργων. Είναι μία καλή εξέλιξη αυτή για όσους πριν από κάμποσο χρονικό διάστημα έλεγαν, έχοντας τα δικά τους πράγματα στο μυαλό, ότι βασικός στόχος είναι να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και να σχηματίσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Με ποιους; Με όσους αποκαλούν εκβιαζόμενους, αυτούς που υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν την επόμενη μέρα; Με τον κ. Βαρουφάκη; Με εκείνους που είχαν σχεδιάσει στο παρελθόν την έφοδο στο Νομισματοκοπείο και τις πιστωτικές μονάδες, αντί για κοινό νόμισμα;

Αυτό είναι η προοδευτική διακυβέρνηση;».

Τα διλλήματα του Τσίπρα λένε πολλά

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου «έχει μία σημασία το τι δεν έχει πει. Δεν έχει πει αυτό που θα περίμενε κανείς να ακούσει. Δεν έχει πει στον ελληνικό λαό: ”Τσίπρας ή Μητσοτάκης;”. Το πάει από δω, το πάει από κει. ”Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία”, ”με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή”.

Μεταχειρίζεται διάφορα ζητήματα. Γιατί δεν έχει πει ”Τσίπρας ή Μητσοτάκης”; Είναι τόσο αυταπόδεικτη η σύγκριση μεταξύ δύο -που και οι δύο έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας, έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί- που δεν τολμά να θέσει το δίλημμα: Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Ποιος θα είναι ο καπετάνιος στους φουρτουνιασμένους καιρούς που ζούμε;

Τι έχει να αναδείξει ο ένας και τι ο άλλος;», πρόσθεσε.

Μοναδική η κάθε κάλπη – Διεκδικούμε την αυτοδυναμία

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Οικονόμου αφού σημείωσε ότι η κάθε κάλπη είναι μοναδική, είπε: «η απλή αναλογική είναι «βόμβα» στα θεμέλια της σταθερότητας. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν διάφοροι καλοθελητές στην πρώτη κάλπη και να πουν στον κόσμο ότι «τώρα μιας και δεν πρόκειται να βγει κυβέρνηση, είναι μια ευκαιρία να στείλεις ένα μήνυμα για μια πικρία, για μια αστοχία, για κάποια πράγματα που δεν έγιναν σωστά, για κάτι που δεν δικαιώθηκε».

Μην κάνει το λάθος ο κόσμος και τους ακούσει».

Τόνισε ότι η ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ ότι επιλογή της είναι μια ισχυρή, συμπαγής, αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Σήμερα, δεν υπάρχει στέρεα υπόθεση, με βάση αυτά που βλέπουμε, ότι σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό βλέπουμε. Αυτό μας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αυτή είναι η δική μας προσλαμβάνουσα με τον κόσμο που μιλάμε, στις εκδηλώσεις που πηγαίνουμε, στις συζητήσεις που έχουμε.

Αυτό θα διεκδικήσουμε χωρίς αλαζονεία, χωρίς έπαρση, με εμπιστοσύνη στον κόσμο, με γνώση ότι έγιναν μεγάλα βήματα προόδου αυτή την τετραετία, αλλά δεν διορθώθηκαν όλα, ούτε έγιναν όλα σωστά και με απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό στο κριτήριο των πολιτών» ανέφερε.

Reporter.gr on Google News