Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάννης

0
119

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις κατά της χώρας μας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

H Eλλάδα όσο εξοπλίζει τα νησιά δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, ανέφερε συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος Πρόεδρος, ενώ σχολίασε και τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός.

 «Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάννης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους» είπε όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών.  Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν. Και με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη συνθήκη της Λωζάννης και των άλλων συνθηκών. Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φόρα αυτά που πρέπει. Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει» ανέφερε προκλητικά ο Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Cumhurbaskan? @RTErdogan:

“(Yunanistan) Adalar? silahland?rmak suretiyle gerek Lozan gerek diger anlasmalarla ilgili olarak bunlara ters ad?mlar atmaktad?rlar.”pic.twitter.com/JO7hs3oDVC

— kambalsadettin (@SadettinKambal) January 20, 2023