Μ.Κατρίνης: Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν τεχνητή πόλωση – The President

0
113
Μ.Κατρίνης:-Νέα-Δημοκρατία-και-ΣΥΡΙΖΑ-δημιουργούν-τεχνητή-πόλωση-–-the-president
ΑΠΕ

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Για τον απώλεια του βουλευτή Χανιών Μανούσου Βολουδάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Η ευγένεια, το ήθος και η ευπρέπεια με την οποία έδινε τους αγώνες του για την Κρήτη και για την βελτίωση των συνθηκών των πολιτών, εύχομαι να αποτελέσουν για όλους, υπόδειγμα κοινοβουλευτικής παρουσίας».

Για την ψήφιση της τροπολογίας που εμποδίζει την κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο επικεφαλής της κ.ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Το σύνολο των κομμάτων που συναποτελούν το συνταγματικό τόξο όφειλε να έχει μια ενιαία στάση απέναντι σε μια υπαρκτή απειλή που δεν έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης.

Και το κόμμα Κασιδιάρη έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί έτσι έχει αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη.

Σε σχέση με την τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής από την αρχή εξέφρασε ορισμένες εύλογες παρατηρήσεις, επισημάνσεις και επιφυλάξεις, που συμμερίζονταν μια σειρά συνταγματολόγων, αλλά και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Στο τέλος, ωστόσο, υπερίσχυσε το καθήκον μας έναντι μιας υπαρκτής απειλής που δηλητηριάζει όχι μόνο τη πολιτική, αλλά και τη δημόσια ζωή της χώρας και στην οποία σύσσωμο το πολιτικό σύστημα έπρεπε να στείλει ένα ενιαίο μήνυμα συνεννόησης και συναίνεσης.

Όμως, παρότι η Νέα Δημοκρατία έκανε ένα βήμα πίσω, αποδεχόμενη τα ζητήματα που επισήμανε το ΠΑΣΟΚ και παρότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα βήμα πίσω αποσύροντας την αρχική του τροπολογία, τελικά δεν καταλήξαμε στο αυτονόητο. Και αυτό δεν προέκυψε τυχαία.

Αντιθέτως, είδαμε εχθές μια συζήτηση στη Βουλή που εντάσσεται στον προεκλογικό σχεδιασμό τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και περνά μέσα από τη δημιουργία τεχνητών πολώσεων, ενώ το μείζον πρόταγμα θα έπρεπε να είναι το οριστικό χτύπημα στις εγκληματικές οργανώσεις που μολύνουν την Πολιτεία και τη δημόσια ζωή του τόπου .

Αυτό θα έπρεπε να ήταν το μήνυμα που έπρεπε να σταλεί στους Έλληνες πολίτες, όπως έγινε και με το νόμο για τη ψήφο των αποδήμων, το 2019, ο οποίος στο τέλος ψηφίστηκε από 291 βουλευτές, παρότι αρχικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαμε διαφορετικές απόψεις.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ψήφισε –ως όφειλε- την τροπολογία, ωστόσο, αυτό δεν μας εμπόδισε να θέσουμε στην κυβέρνηση ορισμένα αμείλικτα ερωτήματα:

Γιατί άργησε τόσο πολύ να έρθει μια αυτονόητη τροπολογία, η οποία σε «νεκρό» πολιτικό χρόνο θα μπορούσε να εξασφαλίσει ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση;

Για ποιο λόγο αφέθηκε ανενόχλητος ο Κασιδιάρης από τη φυλακή να κάνει προπαγάνδα ανενόχλητος και να στρατολογεί κόσμο;

Για ποιο λόγο ορισμένα στελέχη «εντός, εκτός και επί τα αυτά» της ΝΔ εξακολουθούν να «ξεπλένουν» την ακροδεξιά ρητορική;

Γιατί άργησε να αποφανθεί η δικαιοσύνη αναφορικά με την υπόθεση Κασιδιάρη;

Όσο το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, δεν κατανοεί ότι εγκληματικά στοιχεία όπως ο Κασιδιάρης βρίσκουν ακροατήριο κυρίως στη νεολαία που θεωρεί ότι πολιτικά δεν την εκφράζει τίποτα, τόσο αυτή θα εξωθείται σε ακραίες επιλογές.