Μητσοτάκης (CNN): Μετά τις εκλογές η επενδυτική βαθμίδα – Η ΝΔ θα είναι και πάλι νικήτρια

0
152
Μητσοτάκης-(cnn):-Μετά-τις-εκλογές-η-επενδυτική-βαθμίδα-–-Η-ΝΔ-θα-είναι-και-πάλι-νικήτρια

Ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε μία θετική εικόνα για την ελληνική οικονομία, καθώς προέβλεψε πως δεν θα έχουμε ύφεση φέτος

Βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει στις εκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο CNN στο περιθώριο Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε μία θετική εικόνα για την ελληνική οικονομία, καθώς προέβλεψε πως δεν θα έχουμε ύφεση φέτος, αλλά και το ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μετά την εκλογική περίοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης στις αιτίες για τις οποίες θεωρεί πως οι πολίτες πρέπει να τον εμπιστευτούν ξανά, συμπεριέλαβε το γεγονός ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ήταν επιτυχείς, ότι η κυβέρνησή του τήρησε τις υποσχέσεις της και έχτισε εξ αρχής σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μείωσε τους φόρους και την ανεργία, στήριξε τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους, ενώ σημείωσε πως η εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων μετράει.

Αναφορικά με την οικονομία και την επενδυτική βαθμίδα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Θα γίνει. Μόλις λύσουμε τις πολιτικές αβεβαιότητες, καθώς έχουμε εκλογές την άνοιξη, που πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε», προσθέτοντας πως: «Η οικονομία πήγε καλά, άρα έχουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο. Διευρύναμε το χρέος μας, αλλά οι αγορές δεν αντέδρασαν, γιατί κατάλαβαν ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Έχουμε ακόμα αρκετά χρήματα, για να υποστηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Γι’ αυτό η οικονομική μας πολιτική ήταν πετυχημένη».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενέργεια

Αναφερόμενος στην ελληνική στάση απέναντι στον εν εξελίξει πόλεμο ο κ. Μητσοτάκης είπε θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη χώρα απέναντι στην ρωσική εισβολή τονίζοντας πως η σκληρή προσέγγιση φέρνει σωστά αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία και θα προσπαθούμε διαρκώς να μειώνουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα εξοπλίσουμε τους Ουκρανούς» υπογράμμισε, «για να φτάσουν ένα σημείο, στο οποίο θα μπορούν να διαπραγματευτούν ειρήνη με τους όρους τους. Πρέπει να μπορούν να αμυνθούν. Είναι μια πρόκληση από μια μεγάλη δύναμη, για να επιβάλει τις αυτοκρατορικές της φαντασιώσεις και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμα: «Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι με τη Ρωσία. Τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά και κάποια στιγμή θα υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά, η Ουκρανία θα υπαγορεύσει τους όρους της ειρήνης. Όσο πιο επιτυχημένοι είναι στο πεδίο τόσο πιθανότερο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Για το «καυτό» ζήτημα της ενέργειας ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «σήμερα στην Ελλάδα ο χειμώνας είναι ήπιος και παράγουμε ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μάθαμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στις ΑΠΕ. Χτίζουμε νέο εργοστάσιο ηλεκτροδότησης, που θα μπορεί να υποστηρίξει και υδρογόνο. Θέλουμε να είμαστε εξαγωγοί ενέργειας και πάροχοι ενεργειακής ασφάλειας για τους Βαλκάνιους φίλους μας» κατέληξε.