Μητσοτάκης: Οι εκλογές της άνοιξης θα φέρουν άνοιξη με αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

0
47

Ψέμα ότι έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί, είπε ο πρωθυπουργός από την Ολομέλεια.

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Το “διακύβευμα” των εκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και με μια σύντομη αλλά καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός στις εκλογές της άνοιξης όπως χαρακτηριστικά είπε θα κρίνει και θα συγκρίνει ξεχωρίζοντας την πράξη από το ψέμα.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την απόφαση της να μη συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής. Κάνοντας πρώτα εκτενή παρουσίαση της τροπολογίας για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού  ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Γυρίζετε  την πλάτη σας στην ψήφιση αυτών των μέτρων τους. Δεν είναι  πρώτη φορά. Απόντες ήσασταν και από τις αυξήσεις στις αποδοχές των στελεχών των αποδοχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Απόντες και από την ψηφοφορία για την καθιέρωση δικαιωμάτων συμπολίτες μας με αναπηρία. Δεν είναι μόνο προσβλητική δράση για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Παίρνετε διαζύγιο από την κοινωνία. Μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και στον διχασμό αλλά μονίμως απόντες από τη  στήριξη της κοινωνίας”. 

Αιτιολογώντας το ότι οι ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ήρθαν επειδή η κυβέρνηση άκουσε δίκαια αιτήματα ο πρωθυπουργός άνοιξε παράθυρο και για νέα μέτρα μέχρι τις εκλογές: “Η χώρα από όλες τις εξωγενείς κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει έχει κατοχυρώσει  την εσωτερική σταθερότητα και περνά στο αποτέλεσμα, την πρόοδο και την προκοπή. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν, συγκρίνουν και κρίνουν. Ξεχωρίζουν την  πράξη από το ψέμα. Τον μετρημένο ρεαλιστή από τον υποκριτή. Τη λύση από το πρόβλημα. Και σύντομα θα δώσουν στη χώρα συνέχεια, συνέπεια, σιγουριά και σταθερότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, να νιώθουμε και να ακούμε ώστε οι εκλογές της  άνοιξης να φέρουν άνοιξη στον τόπο με ισχυρή  εντολή στην προκοπή με αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Ν.Δ” είπε.

Αναφερόμενος  ειδικά στην απόφαση του Αρείου Πάγου ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ψέμα το ότι επίκεινται εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί  μιλώντας για πυκνό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο market pass εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 700.000 αιτήσεις σήμερα.