Μητσοτάκης: Οι εκλογές της άνοιξης έχουν ξεχωριστή κρισιμότητα- Τα διλήμματα

0
72

«Δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα και η πόλωση».

Τα διλήμματα των εκλογών του 2023 έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στα Γρεβενά, δηλώνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η οξύτητα και η πόλωση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα συνεχιστεί η στήριξη στην κοινωνία και ειδικά τους πιο ευάλωτους, «όχι όμως με φόρους στη μεσαία τάξη, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, ούτε με δανεικά τα οποία θα χρειαστεί να ξεπληρώσουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας». 

«Τώρα συγκρίνετε μια τετραετία Νέας Δημοκρατίας με την προηγούμενη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Και έχετε μπροστά σας μια πολύ ξεκάθαρη επιλογή: Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα ξαναγυρίσουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης;», συνέχισε ο πρωθυπουργός. 

«Θα πάμε σε ένα περιβάλλον όπου η περιφερειακή ανάπτυξη είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση ή θα μείνουμε σε σχέδια επί χάρτου τα οποία ουδέποτε μπορούσαν να υλοποιηθούν; Θα εξακολουθούμε να  έχουμε μια χώρα η οποία είναι ασφαλής, θωρακίζει τα σύνορά της, μετράει στην Ευρώπη ή θα γυρίσουμε σε εποχές τριτοκοσμικών αναζητήσεων και άλλων γεωπολιτικών ανησυχιών;», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Αυτά είναι τα διλήμματα τα οποία έχουμε μπροστά μας. Και γι’ αυτό και οι εκλογές αυτές, οι εκλογές της άνοιξης, έχουν τη δική τους ξεχωριστή κρισιμότητα», υπογράμμισε. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα, η πόλωση

«Δεν πρόκειται, χάριν της προεκλογικής περιόδου, να μπω στον πειρασμό να σας τάξω πράγματα τα οποία ξέρω ότι αύριο δεν μπορώ να υλοποιήσω. Αυτά τα αφήνω για άλλους οι οποίοι, εξάλλου, έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο “να σκίζουν μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο” και μετά να μας βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά σε τρίτο μνημόνιο, για να τσακίσουν τελικά τη μεσαία τάξη», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις. Δεν μας ενδιαφέρει η οξύτητα, δεν μας ενδιαφέρει η πόλωση. Νομίζω ότι ούτε εσάς σας ενδιαφέρει. Οι πολίτες νοιάζονται τελικά για το ποιος θα λύσει τα προβλήματά τους», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.