Μητσοτάκης για Καραμανλή: Διαχρονική η προσφορά του- Θα είναι παρών στην εκλογική μάχη

0
42
Μητσοτάκης-για-Καραμανλή:-Διαχρονική-η-προσφορά-του-Θα-είναι-παρών-στην-εκλογική-μάχη

«Θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες τις δυνάμεις του για το καλό της Ελλάδας και της παράταξης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή για τη «διαχρονική προσφορά» του, στη ΝΔ και τη χώρα, μετά την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού πως δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. 

Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική διαδρομή του. Λίγη ώρα αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι παρών στην εκλογική μάχη. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

«Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης. 

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». 

Μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή στα Ανώγεια- κατά την οποία είχε αναφερθεί στην υπόθεση των παρακολουθήσεων- οι σχέσεις είχαν «παγώσει». Έκτοτε, οι τόνοι έπεσαν, αλλά το χάσμα παρέμεινε, αλλά δεν είναι αυτός ο βασικός λόγος που ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι υποψήφιος, σύμφωνα με την εφημερίδα.