24.9 C
Athens
Thursday, June 1, 2023

Μητσοτάκης από Αυλώνα: Iσχυρή και ασφαλής η Ελλάδα – Παραλάβαμε το 5ο F-16 Viper (vid)

Must read

More articles

Ως «μια ηλιόλουστη χρόνια για την πατρίδα μας και τη Νέα Δημοκρατία» χαρακτήρισε το 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με κατοίκους του Αυλώνα που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν καθ’ οδόν προς την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα Βοιωτίας  για την τελετή παράδοσης των έργων Ασφαλείας Προμηθειών και Πληροφοριών (SSI – Security of Supply and Information) και του 5ου αεροσκάφους F-16 VIPER στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «εδώ στους ουρανούς πάνω από την Αττική πετούν δέκα σύγχρονα Rafale» τονίζοντας ότι «η πατρίδα μας είναι ισχυρή και ασφαλής, μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση που θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Δεν παρέλειψε, να αναφερθεί και στη συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων με την ΕΑΒ για την ανάπτυξη των προγραμμάτων κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) όπως ο «Αρχύτας» και ο «Γρύπας».

Η ΕΑΒ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «με 700 νέες προσλήψεις, διαθέτει πλέον 2000 στελέχη με υψηλή εξειδίκευση και νέα συλλογική σύμβαση εργασίας».

Ξεκαθάρισε ότι «ξεκινά η διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό έως 49%» ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι «το πλειοψηφικό ποσοστό της ΕΑΒ θα παραμένει πάντα στο ελληνικό δημόσιο».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει σταθεί δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη. Εξουδετερωσαμε στην πράξη τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας. Γνωρίζετε τις παρεμβάσεις μας για να συγκρατήσουμε τις τιμές στο ράφι» υπενθυμίζοντας ότι «από τον επόμενο μήνα θα υπάρχει και το market pass».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και σχολίασε ότι «είδα τον κ. Τσίπρα να τάζει σε λίγους συνταξιούχους ότι θα διορθώσει τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλο που αυτός ψήφισε»

«Πόσο δούλεμα άλλο; Οι πολίτες γνωρίζουν και συγκρίνουν. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας υλοποίησε τις δεσμεύσεις της να επιτρέψει στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε, μάλιστα, «να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού» και «να συνεχίσουμε την προσπάθεια κυρίως για τη νέα γενιά» σημειώνοντας ότι «η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου είναι στα χέρια όλων σας».

«Η πλειοψηφία θα αναγνωρίσει το γεγονός ότι κάναμε και λάθη. Θα γνωρίζουν οι πολίτες ότι αυτά που θα σας πούμε για τη δεύτερη τετραετία θα τα υλοποιήσουμε όπως υλοποιήσαμε αυτά που σας είπαμε το 2019» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός λέγοντας «κάναμε πολλά και θα κάνουμε περισσότερα».

Όπως υπογράμμισε «η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να δώσει διαπιστευτήρια. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή πσραταξη της πατρίδας και στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες ανεξάρτητα τι έχουν ψηφίσει». Διεμήνυσε, δε, ότι «μέχρι να διαλυθεί η Βουλή θα παράγουμε έργο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πρώτες εκλογές και τόνισε ότι «στην πρώτη κάλπη να απενεργοποιησουμε τη νάρκη της απλής αναλογικής» κάνοντας αναφορά στο παράδειγμα του μεταναστευτικού: «Τι θα γινόταν αν έπρεπε να έρθουμε σε συνεννόηση με άλλους για να φυλάξουμε τα σύνορα στον Έβρο;».

Σε νέα του επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις για την απάτη με τη «μικρή Μαρία» και τις νέες δηλώσεις για τον φράχτη, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε: «πού είναι αυτοί που εκαναν σημαία τη μικρή Μαρία και διεσυραν τη χώρα; Δεν το κάνουν διότι γνωρίζουν ότι η πολιτική τους είναι άλλη. Τι θα συνέβαινε τον Μάρτιο του 2020 αν ήταν άλλη κυβέρνηση; Οι ίδιοι λένε ότι δεν θέλουν τον φράχτη γιατί παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα».

Επανερχόμενος στο θέμα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «τα διλήμματα έχουν να κάνουν με κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ποια παράταξη και ποιος πρωθυπουργός πρέπει να κρατάει το τιμόνι της χώρας στους δύσκολους καιρούς, αυτό είναι το ερώτημα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «συστράτευση στον αγώνα», κάλεσε τους νέους «να πάτε να ψηφίσετε, πάρτε τις τύχες της δικής σας γενιάς στα χέρια σας» και προέβλεψε ότι «το βράδυ των εκλογών εμείς θα πανηγυρίζουμε».

Διαβάστε ακόμη

Lambrook School: Αυτό είναι το θρυλικό σχολείο “κλειστό club” όπου φοιτά το αύριο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Το νέο εργοστάσιο της Prada είναι ένα πράσινο έργο Τέχνης στην καρδιά της Τοσκάνης

Μητσοτάκης, στρατηγική και Ιερώνυμος, ο stealth μπίζνεσμαν που έκοψαν οι τράπεζες, το PR boy και ο Μυστακίδης

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest news