Μαρινάκης: Fake news ότι δόθηκε εντολή να σπάσει φράγμα – Η ΝΔ στηρίζει Αγοραστό

0
37
Μαρινάκης:-fake-news-ότι-δόθηκε-εντολή-να-σπάσει-φράγμα-–-Η-ΝΔ-στηρίζει-Αγοραστό

Παύλος Μαρινάκης: Αστήριχτος ο ισχυρισμός ότι δόθηκε εντολή να σπάσει το φράγμα Καράμπαλη

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να στηρίζει τον Κώστα Αγοραστό για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η Δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel και είναι σημαντικό να προχωρήσει.

Επιπλέον, για άλλη μια φορά, χαρακτήρισε αστήρικτο τον ισχυρισμό ότι ανοίχτηκε το οποιοδήποτε φράγμα, όπως στο Καράμπαλη, για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει καμία βάση και καμία επαφή με την πραγματικότητα, ενώ πρόσθεσε ότι η διακίνηση ψεμάτων δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo  κ. Παύλο Μαρινάκη (14/9/23)

ΣΥΡΙΖΑ: Με εντολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας έγινε ρωγμή σε φράγμα

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσε την παραίτηση του κ. Αγοραστού, ισχυριζόμενος ότι με εντολή της Περιφέρειας Θεσσαλίς έγινε ρωγμή στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν ότι τη νύχτα της μεγάλης πλημμύρας μηχάνημα μισθωμένο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκάλεσε ρήγμα στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, ώστε τα νερά να κατευθυνθούν στον Παλαμά.

Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μετέδωσε χθες μαρτυρία του χωματουργού που έσπασε το φράγμα με σκαπτικό μηχάνημα, ο οποίος αναφέρει ότι η εντολή για την παρέμβαση δόθηκε από τη Περιφέρεια.

Οι αποκαλύψεις αυτές προστίθενται και ενισχύουν τις καταγγελίες των κατοίκων, που ήδη αποτελούν αντικείμενο της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Αγοραστός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί σήμερα κιόλας από Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αν δεν το κάνει ο ίδιος, οφείλει να του το ζητήσει ο αρχηγός του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης.

Αλλιώς είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει – εκτός από τις δικές του – και τις εγκληματικές ευθύνες του εκλεκτού του Περιφερειάρχη. Θυμίζουμε μάλιστα ότι μόλις πριν λίγες ημέρες και ο κ. Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσαν για fake news.

Οι αποκαλύψεις όμως είναι κόλαφος και η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις».