Μαρινάκης: Πολιτική για τους νέους με αποτελέσματα από τη ΝΔ

0
105

«Δεν μπορώ να δεχτώ μια διαπίστωση που κάνουν αρκετοί και που πρέπει να ανατρέψουμε: ότι δήθεν δεν είναι προνομιακές για τη Νέα Δημοκρατία οι νεότερες ηλικίες. Είτε οι πολύ νεότεροι ημών, είτε η δική μου γενιά, είτε η ενδιάμεση. Κι αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ, όχι επειδή είμαι ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί δεν αξίζει πριν και πάνω απ’ όλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση αυτή. Είναι η πρώτη κυβέρνηση -από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου εγώ τουλάχιστον- που εφαρμόζει μια συγκεκριμένη πολιτική για τους νέους ανθρώπους με αποτελέσματα» τόνισε στην ομιλία του στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ ο γραμματέας της πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

«Το «πρώτο ένσημο», οι πολλές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί όλους τους νέους, το ζήτημα της στέγης, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, οι νέοι εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί, οι πολλές επενδύσεις. Όλα αυτά έφεραν αυτές τις θέσεις εργασίας που είπαμε πριν και μείωσαν την ανεργία 6,5 μονάδες. Όλες αυτές οι πολιτικές, ακόμη και οι οριζόντιες πολιτικές όπως το ψηφιακό κράτος, οι μειώσεις των φόρων, η αλλαγή στο ασφαλιστικό.Είναι μεταρρυθμίσεις που στην Ελλάδα τις περιμέναμε και ειδικά εμείς οι νεότεροι πάρα πολλά χρόνια και έγιναν για πρώτη φορά» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι η διαπίστωση αυτή, αδικεί τη δουλειά της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. «Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ να θεωρούνται οι νέοι προνομιακό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν όλες και όλοι περιορίσαμε τις ζωές μας λόγω της πανδημίας, όταν φοιτητές αντί να μπουν στο Πανεπιστήμιο και να ζήσουν τα πιο σημαντικά χρόνια της ζωής τους περιορίστηκαν και έκαναν μάθημα με τηλεκπαίδευση, όταν πολλοί συνομήλικοί μας αγωνιούσαν για τη δουλειά τους και όλοι μαζί συστρατευτήκαμε για τις ζωές μας, εκείνοι έκαναν πορείες για αμετανόητους δολοφόνους» είπε καλώντας όλους τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ να μιλήσουν με ανθρώπους από όλο τον κοινωνικό ιστό και κάθε επαγγελματική ομάδα. «Να μιλήσετε με όλους τους νέους ανθρώπους. Να κάνετε την πιο «επιθετική» διαδικτυακή καμπάνια, επιθετική ως προς την προώθηση των προτάσεών μας, όχι επιθετική ως προς το ύφος και το λόγο. Αυτό το «χαρίζουμε» στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Να πείτε στους νέους την αλήθεια. Με σαφή και ειλικρινή τρόπο. Να μιλήσετε για όλα όσα έγιναν αυτά τα χρόνια, ακόμα και αυτά που δεν πήγαν τόσο καλά και που μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μέρα. Δεν μας αξίζει να «χαρίσουμε» κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία ηλικιακή ομάδα και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους» ανέφερε.

Επίσης μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής είπε: «Σε αυτή τη μάχη δεν έχουμε απέναντί μας μια «κανονική» αντιπολίτευση. Τους έχετε ζήσει μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι η πιο τοξική αντιπολίτευση της μεταπολίτευσης».

«Εμείς απέναντί τους πρέπει να είμαστε πολύ καλά πληροφορημένοι για το έργο της κυβέρνησης και να μιλήσουμε για όσα θέλουμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια. Να απαντάμε με επιχειρήματα. Να συγκρίνουμε πεπραγμένα. Σύγκριση και όχι σύγκρουση, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή» πρόσθεσε.

Τέλος, καταλήγοντας ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα. «Ο κ. Τσίπρας είπε το δίλημμα είναι «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία», «Δημοκρατία ή Κυριάκος Μητσοτάκης». Οφείλουμε να τους απαντήσουμε ότι τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο την αποκατέστησε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και την προστατεύει κάθε μέρα, ακόμα και σε δύσκολες εποχές, η Νέα Δημοκρατία. Ακόμα κι όταν εκείνοι προσπάθησαν να τη θέσουν σε κίνδυνο, έμμεσα ή άμεσα, στην πάνω και στην κάτω πλατεία, με διχαστικά δημοψηφίσματα. Και θα συνεχίσει να την προστατεύει η Νέα Δημοκρατία» είπε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και θα είναι πρωθυπουργός και την επόμενη τετραετία. Αυτή την απάντηση θα τη δώσουμε όλες και όλοι μαζί παντού, με τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε.